Sammanfattning av söndagen

Sett till tabell och återstående spelschema, så är just nu Tingsryd vår huvudkonkurrent om den fjärde och sista play off-platsen. Var det då kanske ett tecken att samtliga Vimmerbys tre mål i segermatchen mot Skövde i går gjordes av spelare som tidigare har representerat Tingsryd under en betydande period av sina karriärer (två av Simon Dahl och ett av Oskar Carlsson)?

 

Det går inte nog beskriva eller förklara hur viktig kommande lördags hängmatch borta mot Skövde är. Seger där, så är vi uppe på tredje plats i tabellen, med två matcher kvar att spela för samtliga lag. Dessutom är det så här, att om vi vinner i Skövde så kommer vi som ”sämst” ha en helt avgörande match hemma i den sista omgången mot Tingsryd.

 

Oj vad jag gläds med Simon Dahl. Efter jul har det synts att han har växlat upp. Han har varit rappare i skridskoåkningen och framför allt skapat mycket offensivt, men pucken har inte haft vänligheten att smita in. I går fick han äntligen göra två mål och var utöver det också en av lagets absolut bästa spelare.

 

Hörde en hel del knorrande på läktaren om att vi borde kunna avfärda jumbon Skövde enklare än vad vi gjorde. Och visst, fram till Skövdes 2-0-mål i den andra perioden, så fanns det väl en del i övrigt att önska av hemmalagets spel och hetta. Men då är det lätt att glömma att Skövde faktiskt är ett riktigt bra lag, som har haft en hel del missflyt i den här Allettan. För trots att man bara har en trepoängare på elva matcher, så har laget bara -8 i målskillnad. Förutom storförlusten borta mot Tingsryd, så har laget varit inblandat i idel tuffa matcher – bland annat fem förluster med uddamålet.

 

Och även i går gjorde Skövde en bra bortamatch – inte minst de 33 första minuterna. Men samtidigt tyder väl förlusterna i alla dessa jämna matcher på något? Det känns som att rädslan att förlora är större än viljan att vinna.

 

Samtidigt var det så att Vimmerby skickade i en helt annan växel efter Skövdes 2-0-mål. Resterande delen av den andra perioden var det i stort sett spel mot ett mål och SIK:s läktarantecknare intill oss hade fullt upp med att klottra streck i kolumnerna allt medan svetten rann.

 

Gårdagens övriga resultat gick sannerligen med oss. Tingsryd föll borta mot Vita Hästen och Mariestad föll mot KRIF efter over time.

 

Men som sagt, nu är det ju bortamatchen mot Skövde på lördag som gäller. Perfekt att få en match mitt i det här galna uppehållet som han där uppe (inte Gud) har bestämt att den södra Allettan ska ha. Nu slipper vi elva spellediga dagar, vilket jag tror enbart är positivt.
Därmed inte sagt att det är så jäkla säkert att vi bara kan åka upp till Skövde och hämta hem tre pinnar mot ett hemmalag som inte har något att spela för.

 

Å andra sidan: Fortsättningsserierna har full omgång redan på onsdag och jag har fått ganska trovärdig info om att det finns spelare i Skövde IK som redan har fått påringningar om att lämna SIK och avsluta säsongen i ett lag som har ”något att spela för”.  Och det är klart, vilka av Allettanlagen (förutom världens bästa hockeylag då förstås) eller Fortsättningslagen som kommer spela play off, skulle inte vilja ha killar som Carl-Johan Sjögren, Henrik Thegel, Jesper Hultman eller Erik Rosén i sina lag?

 

Nu säger jag så klart inte att Skövde, i nån form av iver att spara lönepengar, kommer vara brandskattat på kvalitetsspelare under de tre sista matcherna. Men det skulle nog inte förvåna om något händer…

 

”Bara” en supporterbuss är fylld till Skövde. Men trycket har minst sagt ökat sedan gårdagens omgång. Nu tar vi sikte på två bussar. Mer info om detta kommer ut på bloggen och våra olika facebook-sidor i kväll eller i morgon bitti.

 

Västervik vann och Tranås tappade poäng. I Fortsättningsserien E känns kampen om play off-platsen nu avgjord till VIK:s fördel (första gången på fem säsonger som TAIF missar play off). Trean i Allettan södra möter vinnaren av Fortsättningsserien E i play off 1 (just nu Västervik) och fyran i Allettan södra får ta sig an ettan i Fortsättningsserien F (just nu Kristianstad).

 

Vilka matcher det skulle kunna bli här uppe i nordöstra Kalmar län. Men det är fortfarande en lång väg dit...

 

 

.


Kommentarer
Postat av: Anonym

Pissigt av Vimmerby att inte gå med på att flytta matchen mot Hästen...

Svar: VIP-resa med drygt 50 sponsorer är sedan lång tid tillbaka planerad och bokad till den här matchen. "Pissigt" att börja rodda om den nu.
vhbloggen.blogg.se

2014-02-03 @ 21:56:25
Postat av: vh ultras

Hur många är anmälda till lördag?

2014-02-03 @ 22:05:39
Postat av: Kristoffer

Tycker det är fel att säga att kampen mellan TAIF och VIK är avgjord och att TAIF missar PO.

Är ju faktiskt inga under som måste ske för att det ska bli annorlunda. VIK kan mycket väl tappa tre poäng på två matcher och då blir det en direkt avgörande match i Bredstorpshallen den 16:e, som dessutom är Enkronasmatch.

Må bästa lag vinna! :)

2014-02-04 @ 10:37:45
URL: http://www.taif.se
Postat av: Wellwhat

Det står ju att det "känns" som om det är avgjort, vilket inte är detsamma som att säga att det ÄR det.
Hur känner du själv, Kristoffer?

2014-02-04 @ 15:55:19

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0