Säsongen troligtvis över för skadad Georgsson

Västerviks IK har ju gått som tåget i Fortsättningsserien E och har varit klart för play off 1 till Allsvenskan i några dagar. I går vann man den betydelselösa matchen borta mot Tranås och tog därmed sin elfte raka seger, men det man tar med sig från den matchen är mest bedrövelse...

 

Västerviks härförare och tillika en av ettans allra bästa centrar under flera års tid, Emil Georgsson (tidigare två säsonger i Vimmerby), har varit galet bra nu på slutet. Hans 24 poäng (9+15) på 14 matcher ledde till en andraplats i seriens skytteliga, bakom kedjekamraten Patrik Karlkvist. I gårdagskvällens match åkte Emil Georgsson på en smäll mot huvudet och fick hjälpas av isen. Först talades det om en lättare smäll men Emil själv har tyvärr mer nedslående besked när jag pratar med honom.

- Det är en hjärnskakning och jag vägrar spela med huvudvärk. Säsongen är nog slut för min del, säger han.

 

Lägg därtill att skytteligafyran från grundserien, Joachim Hedblad (33 p på 24 matcher) också är skadad sedan en tid tillbaka. Det här är ju självklart två blytunga offensiva tapp för Västervik. Här snackar vi alltså de två mest rutinerade killarna, som har burit laget på sina axlar under flera säsonger. Och ingen av dem kommer kunna vara med när det roliga nu börjar på torsdag (hemmamatch mot Tingsryd i play off 1).

 

.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0