Inte så vackert, men tre viktiga poäng!

Det behöver inte alltid vara så himla vackert. Speciellt inte när det blir tre poäng. Kvällens 4-2-seger (1-0, 1-2, 2-0) mot Mariestad var trots allt både klar och rättvis. Detta trots en andra period, som nog var en av Vimmerbys sämsta och mer krampaktiga den här säsongen. Samtidigt ska Mariestad ha cred för att man kom högre upp i banan och satte press på VH:s backar. I den första perioden var gästerna däremot inte med alls. 14-6 i skott till Vimmerby var smickrande siffror för Mariestad. Under de avslutande 20 minuterna avgjorde Vimmerby och spelade sedan av matchen på ett stabilt sätt

- Trots allt tycker jag att vi gör ganska mycket bra i dag - inte minst defensivt, menar VH-tränaren Tomas Sandlin.


Matchen skulle självklart ha varit avgjord redan efter en kvarts spel. VH trampade på och Mariestad hade fullt sjå att hänga med. 3-0 eller 4-0 hade varit mer logiska siffror efter den första perioden, men ineffektivitet och framför allt BoIS-keepern Andreas Ollikainens helt sinnesjuka räddning (ligger platt på mage i målgården och räddar öppet mål genom att slänga upp ena ”bakbenet”) höll siffrorna nere.
- Visst skulle vi ha dödat matchen redan där. Men det har varit lite av vårt problem under hela Allettan. Förhoppningsvis kan det vända i och med den här segern, säger Tomas Sandlin.

 

Man ska dock inte klaga allt för mycket på Vimmerbys ineffektivitet och bristfällighet i anfallszon. Hos Mariestad var det ännu värre. Utöver de två målen (återigen frustrerande allmosor från Vimmerbyspelare med pucken under full kontroll), så skapade BoIS verkligen inte många målchanser - trots att man stundtals hade ganska mycket puck. Laget hade en jättechans i slutet av den andra perioden, men sedan var det inte mycket. Framför allt var den fruktade förstafemman med Pontusson, Davidsson, Larsson, Alba och Frick förvånansvärt blek. Bäst i laget (förutom väggen i målet) var Filip Törnqvist och duktige backen Marcus Green.

 

Skönt att det i alla fall inte blev förlängning och straffar. På tio spelade matcher i Allettan har Mariestad fyra oavgjorda. Samtliga dessa har man sedan vunnit på straffar.

 

Andreas Ollikainen är en riktigt, riktigt bra målvakt. Fullständigt dominant hos Mariestad i dag.

 

Mörrum, Skövde och Skövde (hängmatchen) är vad som väntar härnäst. Sex poäng på dessa tre matcher är nog ett minimum för att ha en chans på Play off-plats. Sedan återstår nämligen bara två omgångar. Nio poäng på dessa tre matcher däremot – ja då så ser det helt plötsligt riktigt bra ut igen.

 

Trots att det finns väldigt mycket mer att önska av spelet i egen zon, så var det ändå backarna som glänste i kväll. Simon Petersson var allra bäst på banan, men även Tobias Ternelius gjorde det riktigt bra. Kul också att spelarna i förstalinan producerade och framför allt att Adam Rundqvist återigen klev fram.

 

Ett tag var de övriga resultaten helt med Vimmerby. Inte helt oväntat vände dock Tingsryd och vann med 3-2 hemma mot Kallinge. Skövde vann mot Helsingborg på straffar (4-3) och Hästen besegrade Mörrum hemma med 4-1.

 

Har i kväll – från alla möjliga håll - blivit hårt tipsad om inlägg på Mariestad BoIS supporterforum. Har varit inne och läst nu, och man slutar aldrig att förvånas över hur totalt annorlunda människor ser på en match – helt beroende på vilket lag man håller på. På forumet (www.oxarna.se) tillskrivs Vimmerbys seger helt och hållet domare Patric Bjälkander.

Antar att man då ganska snabbt glömde den spark (?!?!?!) Jim Nordh fick i ansiktet, som tvingade honom av banan för resten av matchen, samt den boarding Björn Jonason åkte på i tredje perioden. Bland annat…
Klubborna i isen gubbar, mer disciplin (all heder till VH-spelarna för det i dag) och tagga ner på bänken! Utvisningar är liksom inget som har som syfte att vara rättvist fördelat. Utvisningar åker man på när domaren uppmärksammar en icke tillåten förseelse – oavsett vilket lag man tillhör. Det går liksom inte att jämna ut utvisningsstatistiken bara för sakens skull...

 

I Fortsättningsserien E var Västervik starkast i seriefinalen mot Tranås. 4-3 slutade matchen inför 760 åskådare. Tranås reducering kom med två och en halv minut kvar att spela och enligt uppgifterna ska VIK ha varit ganska illa ute i den tredje perioden. Idel kända namn i poängprotokollet (två pinnar vardera för Emil Georgsson, Simon Mitman och Patrik Karlkvist). Noterbart dock att Tyler Johnson satte två kassar och att inlånade junioren från Oskarshamn (Västerviksbördige) Jacob Tenemyr fick en assistpoäng i sin första match.

 

Västervik har tagit ett brottargrepp om play off-platsen från Fortsättningsserien. Fem omgångar återstår och man leder med fem poäng före Tranås. Nu går sexlagsserien in i den sista rundan. Avgjort redan? Ja, förmodligen! Bara upp till VIK själva.

 

 

 

.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0