Sargat och stukat Mörrum på schemat

Nu skulle man egentligen ha suttit i en bil på väg till Mörrum. En galant kväll på VIP:en tillsammans med familjen och Mörrums klubbchef Mikael Kellander stod på schemat. Han där uppe var visst inte inne på samma spår, utan valde att släppa en årsförbrukning snö över regionen under några timmar. Det får helt enkelt bli nåt hemlagat och TVGOIS livesändning på nätet i stället. 119 kronor kostar matchen och du hittar den här.

 

Mörrum kommer till spel med två tunga bortaförluster i ryggen (7-1 mot Mariestad och 4-1 mot Vita Hästen). Laget verkar vara riktigt svajigt i sina prestationer. Så som man uppträdde i Vimmerby ishall tidigare i Allettan, så är man helt klart ett av seriens bästa lag, men 2-11 på de två senaste matcherna imponerar inte. Självklart har det en hel del med skadeläget att göra, vilket inte ser ljusare ut till dagens match.

 

Laget saknar nämligen tre av sina absolut bästa spelare. Offensivt starke backen Alexander Karlsson (som var utlånad till Oskarshamn i fjol), forwarden Henric Andersén (ett 80-tal allsvenska matcher med Leksand) som snittar en pinne per match i ettan samt kanadensaren Brandon Wong (kom från ECHL den här säsongen men även har AHL-meriter), som har varit lagets bäste forward under säsongen och snittat över en poäng per match.

Lägg dessutom till att defensive backen Björn Andersson åkte på en hjärnskakning i onsdags och inte heller kan vara med.

 

Wong och Andersén kom 11:a respektive 24:a i F-seriens skytteliga. Anmärkningsvärt är att de tillsammans svarade för närmare en tredjedel av Mörrums samtliga mål i grundserien (31 av 99). Så här snackar vi blytunga tapp.

 

Noterbart är att Mörrum inte har någon spelare topp 25 i den södra Alllettans poängliga. Efter tio spelade matcher toppar Pontus Gulldén och Hampus Klozz den interna ligan med sina sex poäng vardera (3+3). Laget har ”bara mäktat med 23 mål framåt (endast Helsingborg har gjort färre).

 

Vimmerby Hockey (som har blivit försenat pga ovädret och strul med vindrutetorkarna på bussen) mönstrar exakt samma lag som senast. Det innebär att Jim Nordh, som fick utgå i segermatchen mot Mariestad, är tillbaka i andraformationen.

 

I övrigt i kväll. KRIF bör väl slå Skövde hemma och Vita Hästen är såklart storfavorit borta mot Helsingborg. Mötet mellan Mariestad och Tingsryd är däremot hyperintressant med både Vimmerby och Mörrumsögon. Med sina 12 poäng (och en match mindre spelad) är Vimmerby fem poäng efter fyran Tingsryd och trean Mariestad. Seger för VH i kväll, så är laget alltså max tre poäng efter (två poäng om mötet i Mariestad inte slutar oavgjort) och har då alltså hängmatchen mot Skövde kvar att spela.

 

Apropå Kallinge-Ronneby så lånar Alexander Lindqvist Hansen från Rögle resten av säsongen. Den här säsongen har 21-åringen även hunnit med att representera Växjö i SHL och vår seriekollega Helsingborg.

 

Dömer kvällens match gör Filip Sandstedt från Helsingborg. Vi Vimmerbybor minns nog Sandstedt bäst från PO-matcherna mot Tranås i fjol, då han efter match nummer två blev ombedd av Tranås tränare Jonas Holmström att ”skita på sig”. Bland mycket annat... Holmström satt för övrigt på läktaren då den avgörande matchen spelades dagen efter.

 

 

Vimmerby mönstrar följande lag:

 

Målvakt:

Calle Brattenberger

 

Backpar:

Oskar Carlsson - Henrik Tång

Emil Wahlberg – Tobias Jonsson

Tobias Ternelius – Simon Petersson

  

Kedjor:

Alexander Holmberg – Jakob Karlsson – Björn Jonason

Sebastian Nilsson – Adam Rundqvist – Jim Nordh

Kevin Weiskog – Markus Kinisjärvi – Markus Modigs

Petrus Olivestam – Robin Olsen Syversen – Andreas Rundgren

 

Extra back:

Pelle Ström

 

Extra forward:

Simon Dahl

 

Extramålvakt:

Robin Andersson

 

 

Nedsläpp kl 19.00.

 


Kommentarer
Postat av: Anonym

Är Ekis skadad? Annars kan vi låna honom till viken.

2014-01-31 @ 17:38:09
Postat av: Strömdahl

Fan vad dåligt!

2014-01-31 @ 21:20:54
Postat av: strömdahl

Varför skulle vi låna ut han till vik??? om man nu skulle låna ut han, så är det bättre att låna ut han till någon annan klubb, eller

2014-01-31 @ 23:47:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0