Söndagssummering och sjuk kräksjuka

Inställd match för Vimmerby Hockey (magsjuka härjar i Skövde, nytt speldatum 8 februari) men ändå kvar på sin fjärdeplats. Ja, söndagens resultat i den södra Allettan gick på sätt och vis med oss.

 

Själv botade jag hockeyabstinensen med att se livesändningen från supertungviktsmatchen mellan Tingsryd och Vita Hästen. En oerhört märklig match, som sett till spelkvaliteten nog inte skrämde slag på tränarna för kommande motståndarlag. Darrigt i respektive försvarszoner, makligt tempo och ganska uddlöst. Visst är det två bra lag och visst tog de till viss del kanske ut varandra, men nog hade vi väntat oss lite mer när bjässarna brakade samman?
Den första perioden var jämn. Ju längre den andra perioden led, desto mer tog hemmalaget Tingsryd över. Niklas Johanssons 2-1 kom logiskt efter 32 minuter och därefter hade TAIF flera bud på mer mål.

Den tredje perioden inleddes väldigt avvaktande, men som från ingenstans letade sig en slumppuck in bakom Gustaf Lindvall. Tingsryds energitapp var lika märkligt som tydligt och 3-2 till Hästen kom i power play strax därefter, då Niklas Lihagen gjorde ett av karriärens enklaste mål (öppet mål från en halvmeter). 4-2 satte Viktor Torstensson i öppen kasse med fyra sekunder kvar av matchen.

 

Förutom en jättechans i slutsekunderna så skapade Tingsryd inte mycket framåt i den tredje perioden. Vita Hästen visade ypperliga prov på skolboksexempel av de båda klyschorna ”spela på resultatet” och ”spela av matchen”.
Hästen toppar nu den södra Allettan på 13 poäng. Den andra favoriten, Tingsryd, har fått en katastrofal start och har bara mäktat med att skrapa ihop tre poäng på de fem första matcherna. Vimmerby ligger som sagt fortsatt fyra med sju poäng och en match mindre spelad. På onsdag väntar Vita Hästen i hemmahallen…

 

Att Mörrum slår Helsingborg med 4-1 är väl kanske en överraskning så till vida att HHC ju är starkt på hemmais. Sett till lagens kapacitet är jag dock inte ett dugg förvånad. Vimmerby har ju mött dem båda och jag tycker att Mörrum är överlägset Helsingborg – både sett till de individuella spelarna som till lag. Mot Helsingborg gjorde vi en tvättäkta skitmatch och föll med uddamålet. I fredags var vi riktigt illa ute mot ett skridskostarkt Mörrum under första halvan av matchen, men lyckades ordna upp det hela och vinna med 3-1. Tränare Tomas Sandlin håller med:
- Mörrum är ett riktigt bra lag, ett av de absolut bästa vi har spelat mot den här säsongen. Det verkar som att de hamnade i ”inte-våga-vinna-landet” i inledningen av Allettan, för kapacitet finns det verkligen.

 

Mariestad-Kallinge 2-3 är siffror som verkar vara helt i sin ordning. Kallinge lite tempostarkare och lite puckskickligare. BoIS krigade frenetiskt men närmare än Eddie Davidssons reducering precis i inledningen av den tredje perioden kom man inte.

 

I fortsättningsserien är nu Västervik nedknuffat från den förstaplats, som innebär Play Off-spel mot vidare allsvenskt kval. Tranås (ny etta, en poäng före VIK) vann planenligt borta mot Mjölby (7-2, efter 6-0 i den första perioden). För Västerviks del slutade kvällen med 3-4 hemma mot Kumla, sedan gästernas Patrik Ström avgjorde i numerärt överläge med bara tio sekunder kvar av matchen.
Domare Sebastian Virta drog på sig både publikens och hemmaspelarnas ilska, sedan han i slutperioden visade ut VIK-spelare i parti och minut.
Utdömda utvisningsminuter i tredje perioden landade på 44-2 i ”hemmafavör”. 3x10 min och 7x2 min för VIK alltså. 1x2 min för Kumla.
Jag ska inte vidarebefordra de kommentarer som jag redan har fått från både supportrar och spelare i Västervik.

 

På onsdag väntar nu en sjukt viktig match i Fortsättningsserien, då just Tranås och Västervik möts i Bredstorpshallen. Hemmaseger där så skiljer fyra poäng och en väldig massa mål i målskillnad till Tranås fördel och läget är riktigt prekärt för Västervik. Ja, jag vet att det fortfarande återstår tio omgångar efter onsdagens match (tack RW), men med den form som Tranås har, har jag svårt att se laget tappa några fler poäng mot andra motståndare än eventuellt då Västervik.

 

Avslutningsvis måste jag ta upp detta med den inställda matchen mot Skövde IK. Jag betvivlar inte ett dugg att spelare i Skövde är sjuka. Jag ifrågasätter inte heller det riktiga i beslutet att skjuta fram matchen, med tanke på den info som gavs igår. Men det är ändå några saker som förbryllar.
I lördags förmiddag nåddes vi av uppgifterna att en stor del av SIK:s trupp (sju stycken sades det senare) hade drabbats av kräksjukan och att umgängesförbud hade utfärdats för spelarna – därför skulle spel under söndagen vara en omöjlighet. Men är det då ändå inte märkligt att Skövdes J20 senare samma eftermiddag (dagen efter utbrottet av spysjukan) mönstrade åtminstone 15 friska spelare, varav tre stycken även var med på a-lagsmatchen dagen innan, då den rejäla smittan bröt ut (Carl Gustavsson, Victor Wänghult, Anton Zell) - spelare som ju då rimligtvis borde utgöra väldigt stor fara för att sprida smittan vidare i sitt juniorlag? Nej, jag är inte konspiratorisk. Men märkligt som tusan är det att en J20-match kan genomföras som planerat på lördagen (dagen efter kräksjukan hade brutit ut och med tre spelare från ”kräkmatchen” i laget) medan söndagens a-lagsmatch omöjligt kunde spelas ”på grund av smittorisken"…
Lägg till detta att "umgängesförbud" mellan spelarna var beordrat för att inte sprida smittan vidare. Det gällde tydligen inte de tre som dubblerade under fredagen och lördagen?

(OVANSTÅENDE STYCKE ÄR EDITERAT sedan Skövde IK idag, måndag, meddelat att uppgiften om att hela Billingehov skulle stängas av under helgen på grund av smittorisk inte är riktig. Det som bommades igen för sanering var A-lagets omklädningsrum).

 

Nån som kan förklara och som är mer insatt än vad jag är, får gärna klarlägga hur det hänger ihop! För det finns säkert självklara svar, som jag inte ser.

 

 

.


Kommentarer
Postat av: Andreas Sandfridsson

Nåt som inte stämmer i denna soppa.Ett viktigt derby väntar Skövde på onsdag.Dom vill nog vara fräscha och krya till dess.Otroligt att dom kan ställa in matchen mot Vimmerby när dom kan spela med ett friskt J20 innehållande 3 A-lagsspelar.MYGEL!!??

2014-01-12 @ 21:31:43
Postat av: Rickard vik

Om de där med Skövde stämmer så är det ju bara en stor jävla fet skandal. Där har ni nåt att anmäla till förbundet iställetför sånt där med Mitman.

2014-01-12 @ 21:33:32
Postat av: RAC

Ha ha ha ha. Så jävla blåsta av Skövde. Humor! Att ni gick på det!

2014-01-12 @ 21:36:58
Postat av: Anonym

Det är ju skönt att det inte bara är vi BoISare som ser det sjuka (ursäkta utrycket) i det som SIK har gjort. Genom lögner och mygel lyckas de nu få matchen mot Vby framskuten och får dessutom extra vila inför derbyt på onsdag. Fan vad svagt om det inte blir något av detta från förbundets sida.

2014-01-12 @ 22:21:24
Postat av: sportsman

jag tycker att det är så fruktansvärt Osportsligt gjort av Skövde IK, Inte bara det att det drabbar Vimmerby, utan hela serien som jag ser det..

Alla lag drabbas av avbräck, det finns kanske trupper som har kanske 6-7 spelare skadade, får dessa lag ställa in?

I dag på Morgonen så hade de 10 sjuka i en trupp på Cirka 25..Detta innebär att de har 15 friska, utifrån detta så kan de spela med kanske 3-4 Juniorer i matchen... man klarar sig på 18 spelare (en match)Förmodligen så hade Vimmerby vunnit denna match stort låt oss säga 8-0

Nu när matchen är flyttad så har de chansen att vinna matchen i stället med ett bättre lag i stället för dyngstryk... denna eventuella vinst kanske gör att någon annan klubb missar Playoff på grund av poäng de kanske inte skulle ha tagit, därför drabbar det alla

Ishockey är ett lagspel, och det är dagsformen som avgör, de får helt enkelt ställa upp med vad som finns för dagen... De menar att det är orättvist för dem att spela med 10 Juniorer i en match.. men så är det ju för alla... skador är väl heller inte självförvållade alla gånger, så vart skall gränsen dras

2014-01-13 @ 02:02:40
Postat av: Sportsman

.... Glömde att skriva i mitt förra inlägg att jag tycker att Vimmerby skall rapportera det hela till administrativt förbund

Nästa gång ni får en 6-7 skador så skall ni begära att få ställa in

Jag förstår inte var skillnaden ligger

2014-01-13 @ 02:06:24
Postat av: Stefan

Och så står Skövde där med byxorna nere igen. Pinsamt är ett för svagt orf. Skamligt känns mer rätt. Det här känns som en noga genomtänkt strategi men där man inte var smarta nog att tänka hela vägen.

2014-01-13 @ 09:57:11
Postat av: Otroligt

Att Billingehov varit stängt är en uppgift som florerar vilt - inte minst på Oxarna.se - men det ligger ingen sanning i att Billingehov varit stängt. A-lagets omklädningsrum har varit stängt för sanering, inte hela Billingehov. Därtill har A-lagsspelarna haft umgängesförbud och halva laget (10st ca) har drabbats av magsjuka. Ungdomsverksamheten har kört på precis som vanligt, och därmed också J-verksamheten. Var har ni läst från officiellt håll att "Billingehov varit stängt"? Källor?

Nummer två: Tävlingsbestämmelserna säger tydligt att lag som i s-a-m-f-ö-r-s-t-å-n-d kommer överens om att flytta en match får göra det:

§ 5:10 UPPSKJUTANDE AV MATCH
Serieadministratör och två föreningar kan fatta
gemensamt beslut att match mellan de båda
föreningarna ska uppskjutas. Serieadminist
ratören fattar beslut om ny speldag.

Svenska Hockeyförbundet har alltså inte veto i frågan utan är upp till Vimmerby och Skövde i detta fall. Den som tyckte att Vimmerby skulle rapportera till administrativt förbund, får i så fall anmäla sig själva också. Vad smart tänkt där.

2014-01-13 @ 11:20:29
Postat av: Otroligt 2

Sportsman>> Du förstår inte vad skillnaden är mellan 6-7 skadade spelare och 15-20 potentiella smittspridare? Då kan jag nog inte hjälpa dig, men skador smittar inte.

Å andra sidan, om ett lag inte får ihop fullt lag kan de alltid fråga den andra föreningen om de i samförstånd vill skjuta upp matchen. Kommer de överens gäller alltså samma regler för 6-7 skadade spelare, som för 6-7 sjuka 10-20 smittbärare, men att ta i beaktande då är att det är 6-7 snabbläkta skador så att det går att spela matchen innan sista speldatum (som inte får ändras).

2014-01-13 @ 11:23:44
Postat av: Stefan

Otroligt och Oltroligt 2: Ditt resonemang faller ju pladask bara genom att Skövde spelar med tre spelare både fredag i a-laget och lördag i juniorlaget som är belagda med umgängesförbud. Då var tydligen inte smittorisken så stor.

2014-01-13 @ 11:42:18
Postat av: Till Stefan:

Den bedömningen har ju i alla fall Vimmerby gjort, så fråga dem?

2014-01-13 @ 12:03:12
Postat av: Anonym

Till Otroligt:

Det illvilliga rykte om att Billingehov var avstängt kom i från Skövde IK folk på Oxarnas supportersida...oxarna.se

Man kan också undra varför SIK spelare på söndagskvällen setts i Katrinhallen, i Mariestad, borde inte de vara hemma och kurera sig

2014-01-13 @ 12:36:00
Postat av: kalle

Det är väl dags att VIk spelarna blir sjuka ,nu när den viktiga matchen mot tranås stundar , hockeyförbundet VAKNA . Stoppa sådanda här tokerer ,läggmatcher och liknande .Skicka ut domar observationer till de flesta matcher exv Virta va bedrövlig mot Kumla i plivit hallen , dock skyller jag inte allt på domaren,den passiva ledaren tränaren ,som inte ger energi till laget ä största orsak till förlusten.

2014-01-13 @ 15:40:24
Postat av: Andreas Sandfridsson

Konstigt att INGEN från Skövde IK vill svar på varför 3 A-lagsspelare spelade med J20 dagen efter beslutet om umgängesförbduet!!!

2014-01-13 @ 18:12:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0