Tre tunga pjäser tillbaka i Vimmerby

Från ett bekymmer till ett annat. Från massor med skador och sjukdomar till att nu kanske tvingas sätta riktigt bra hockeyspelare på bänken.

- Jag har det hellre så här, skrattar VH-tränaren Tomas Sandlin, som i morgondagens premiärmatch i Allettan får se tre tidigare skadade spelare göra comeback.

 

Nyckelspelarna Emil Wahlberg, Markus Modigs och Alexander Holmberg är nämligen samtliga tillbaka i laget. Tillsammans har de båda anfallarna och backen snittat mer än tre poäng per match den här säsongen. De har tränat på riktigt bra under uppehållet och Sandlin har stora förhoppningar på dem:
- Svårt att säga hur mycket de har tappat. Vad gäller Wahlberg kan jag dock säga ”ingenting”. Snarare är det så att lite ledighet sannolikt har gjort honom gott. Holmberg och Modigs har också sett riktigt vassa ut på träning, men svaret på var de verkligen står får vi inte förrän det blir match.
- Vi har kört Markus Modigs ihop med Västerås-lånet Markus Kinisjärvi och att personkemin dem emellan verkar funka bra, är en rejäl underdrift. Mycket spännande…

 

Kvar på skadelistan finns fortfarande backen Tobias Ternelius och skyttekungen Björn Jonasson. På gårdagens träning skadade sig även Rasmus Davidsson (sannolikt en axel som är ur led).
- Tobbe är med på övningar men inte på kampmoment. Jag tror att han är redo för spel om nån vecka. Björn Jonasson rehab stenhårt och jag tror att han kommer överraska alla genom att vara tillbaka tidigare än förväntat. Det skulle inte förvåna mig om han spelar match inom fyra veckor, säger Tomas Sandlin, som ännu inte har morgondagens lag klart.
- Vi avvaktar in i det längsta. Så länge vi har nyckelspelare skadade har vi krokar ute för att låna in klasspelare att täcka upp med. Jag tror att vi kommer ha klart med en eller två lånespelare inom en snar framtid.
Enligt obekräftade uppgifter handlar det om två allsvenska spelare.

 

Annars är Tomas Sandlin mycket nöjd med det han har sett i mellandagarna.
- Vi har tränat på riktigt bra. I takt med att de skadade spelarna har börjat återvända, har också intensiteten och tempot på träningarna stegrats. För första gången sedan slutet av den första rundan av E-serien, så har vi nu varit fler än fyra femmor på träningarna.

 

Vad vet då vår tränare om Helsingborg?

- Jag har försökt att hämta in så många olika omdömen som möjligt. Gemensamt för alla är att de säger att HHC är ett disciplinerat lag som håller ihop styrkorna väldigt väl. Ett homogent kollektiv, utan framträdande stjärnor, som har sina främsta förtjänster i defensiven.
- Sedan har man ju en tränare som är ganska rutinerad från högre nivåer. Det blir helt klart en tuff uppgift för oss.

 

.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0