"Vi har inte världens bästa position längre"

Jag får en del kritik för att jag "alltid" hyllar laget i medgång, men "aldrig" dissar laget när prestationen är dålig. Lugn vänner...

Förlust borta mot Kallinge är absolut inget att säga om. 6-1-förlust är däremot riktigt dåligt. Men framför allt är sättet som det skedde på i kväll fullständigt bedrövligt. Lojt, krampaktigt och med en enorm känsla av oro och press. Sånt måste man kunna hantera.

Vimmerby tog visserligen ledningen i den första perioden, men innan klockan stod på 20 minuter hade hemmalaget både kvitterat och tagit ledningen. Båda dessa mål föregicks av ytterst tveksamma individuella försvarsageranden, som vi inte är vana att se.

Och då låter det väl som att 2-1 efter den första perioden var botten? 6-1 efter 40 minuter var snäppet värre, kan jag säga. Visst, Kallinge var bra, men i den andra perioden vek Vimmerby ner sig totalt. Dessutom fortsätter laget att dra på sig hårresande onödiga utvisningar, vilket bekymrar.
- Vi har pratat mycket om de här meningslösa tvåorna som vi drar på oss, men det verkar inte hjälpa. Vi kan verkligen inte beskylla domaren för att vara petig i den här matchen, utan det är helt och hållet vårt eget fel och upp till oss själva, säger VH-tränaren Tomas Sandlin.

För Vimmerby väntar nu närmast matcher mot Mariestad, Mörrum samt dubbelmöte mot Skövde. 12 poäng på dessa, så är laget säkert uppe bland de fyra första igen. Men tappade poäng i dessa matcher kommer å andra sidan innebära stora problem att nå Play Off-spel.

- Vi har ju inte längre världens bästa position, så är det bara. Att hamna i formsvackor är helt normalt. Vårt problem just nu är att serien är så kort. Vi gjorde två bra matcher mot Vita Hästen och Tingsryd. Med normal utdelning där så hade vi håvat in sex poäng. Nu blev utdelningen en poäng. Men vi ska inte gräva ner oss i det som har varit. Nu siktar vi framåt och ska plocka tre pinnar hemma på onsdag, avslutar Tomas Sandlin.

De övriga matcherna i den södra Allettan gick verkligen helt emot oss. Tingsryd vann, Mariestad vann och Skövde-Hästen slutade med bortaseger efter straffar. Med en match mindre spelad har VH, på sin sjätteplats, nu fem poäng upp till fjärdeplacerade Tingsryd och åtta poäng upp till tredjeplacerade Mariestad.

Om vi ska titta på fortsättningsserierna, så var Västervik ganska illa ute borta mot Kumla i kväll. Men under matchens sista fem minuter lyckades man gå från 1-1 till 3-1. Tranås vann hemma mot Mjölby med 4-0 och kampen om play off-platsen står enbart mellan TAIF och VIK. Två poängs fördel för Västervik men Tranås målskillnad är överlägsen. Fortsättningsserien E blir en rysare...

Nästan lika dramatiskt i F. Här kommer play off-platsen sannolikt stå mellan Kristianstad och pånyttfödda Nybro. Däremot talar allt för att forna topplagen Olofström och Borås kommer få kvala för att hålla sig kvar i ettan. Märkligt..

Onsdag, Vimmerby ishall, 19.00, Vimmerby-Mariestad. Säsongens viktigaste match. Be there!