Den galna kvalserien rullar vidare ikväll

Strax efter klockan nio i kväll kan Vita Hästen vara en ynka seger från fixat allsvenskt kontrakt. För om Norrköpingslaget slår Tingsryd, samtidigt som Troja tappar poäng mot Kallinge-Ronneby, så ”räcker det” med seger mot Troja i omgång nio för att Hästen ska vara klart för landets näst högsta serie – man kan alltså nolla i de resterande tre matcherna. Laget har då spelat in 20 poäng och förutsättningarna i övrigt gör att max ett lag till kan nå upp till det. Lägg därtill att Hästen dessutom har en överlägsen målskillnad.

 

MEN! Detta är ju bara ett av ett oändligt antal raffinerande scenarion som är möjliga i den här galna kvalserien. Under de senaste omgångarna har man räknat ut lag till höger och vänster, för att sedan stå där – bara sekunder senare – med lång näsa och dumstrut på hjässan.

Troja reser sig på nio gång efter gång och är med i racet, Tingsryd tappar både huvudet och en massa poäng i slutskedet av matcherna, Vita Hästen ser allt gå sin väg och om man inte omedvetet lobbar in pucken över målvakten så får man hjälp av motståndarna att sparka in den.

De första fem omgångarna (serien vänder ju i kväll) har varit fullständigt osannolika. Och något säger mig att vi långt ifrån har sett allt än…

 

Tingsryd-Vita Hästen, Troja-KRIF och Piteå-Björklöven. Att sia nåt om dessa matcher? Det är inte möjligt att få ett mer omöjligt uppdrag. Jag har verkligen inte en aning.

 

Själv väljer jag att kolla på TAIF mot Hästen. Hur den än slutar så är det ändå den matchen som i måpngt och mycket kommer sätta prägeln på resten av kvalserien. Lita också på ett grymt revanschsuget hemmalag efter Hästens sanslösa vändning häromdagen.

 

Om du också vill följa kvalrafflet så kan du köpa TAIF-TV:s livesändning av matchen här. Ett annat alternativ är att gå in på twitter och vara med i utlottningen av en gratis matchkod. Logga in och leta upp mitt inlägg på @RundbergMicael. Det enda du behöver göra är att retweeta det.

 

.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0