Stekhet kvalkväll - vinn matchkod till TAIF-Troja

Fjärde omgången av den galet intressanta kvalserien till Allsvenskan spelas i kväll. Och trots att vi bara är en tredjedel in i serien, så känns kvällens omgång i stort sett helt avgörande för en del lag. Vilken kväll vi har framför oss!

 

Vita Hästen - Björklöven

Hästen har ju rivstartat med tre raka segrar och har redan fyra poäng ner till tredjeplatsen (de två första lagen efter tio omgångar spelar Allsvenskan nästa säsong). Seger i kväll mot huvudfavoriten Björklöven (fem poäng efter tre omgångar), så tror jag att Hästen har skaffat sig ett ointagligt försprång på åtminstone Umeå-laget.

Ska bli intressant att se hur Björklöven reagerar på en fullsatt och galet kokande Himmelstalundshall (närmare 3500 biljetter sålda med åtta timmar kvar till match). Laget är ju vant vid att ha det stödet i ryggen, men att ha det emot sig i det omfånget blir en helt ny grej för säsongen.

 

Tingsryd - Troja/Ljungby

Tingsryd blandar och ger. I den första omgången mosade man KRIF på bortaplan, därefter följde en överraskande förlust hemma mot Piteå innan man nu senast skrällvann (4-3 efter s.d.) borta mot Björklöven. Laget ligger trea i tabellen med fem poäng och skaffar sig ett utmärkt läge om man lyckas vinna det stekheta Kronobergsderbyt i kväll.
Kvällens gäster, allsvenska Troja/Ljungby, har haft en allt annat än bekväm inledning av serien. I den första omgången fick man visserligen med sig två poäng hemma mot Björklöven (men efetr att ha tappat en 3-1-ledning). Men sedan dess har det knackat rejält i maskineriet. Förlust 8-5 borta mot Vita Hästen och 2-5 hemma mot Piteå imponerar sannerligen inte. Framför allt är det bakåt man har läckt som ett såll. 16 insläppta på tre matcher är överlägset mest av de sex lagen. Kvällens match känns som lite av att vinna eller försvinna för Troja. Ny förlust skulle innebära att man har MINST sex poäng och en oändlig massa mål att ta in för att hamna på rätt sida strecket, plus att man dessutom måste passera tre lag i tabellen. Det kommer helt enkelt inte att gå.

 

Piteå - Kallinge/Ronneby

Piteå har varit iväg på en helt galen Smålandsturné, med segrar mot både Tingsryd och Troja, och ligger inför kvällen på andra plats. Vem kunde ha trott det efter kölhalningen hemma mot Vita Hästen i premiären (2-7)? Piteå kunde ju inte drömma om ett bättre läge. Själva har man jumbon på hemmaplan, samtidigt som övriga lag som slåss om de båda första platserna möter varandra i kväll.

KRIF då? Enkel matematik. Seger är ett måste i kväll, annars är Kvalserien tvärkörd för dem redan efter fyra omgångar. Samtidigt kanske det kan få nervknutorna att lossa lite. Det finns liksom inget att välja på – fulla spjäll och tre pinnar är det som gäller.

Själv höll jag ju KRIF som en outsider i den här serien. De gånger jag har sett laget i år (premiären i Kvalserien hemma mot Tingsryd undantagen) har de sett riktigt bra ut. Bra skridskoåkning och hypervasst framåt.

Man ska heller inte låta sig luras av tabellplaceringen, då man förutom debaclet mot TAIF (1-5) har stått upp riktigt bra mot favoriterna Björklöven och Vita Hästen.

 

Den här kvalkvällen kommer bli grymt häftig. Efter stor vånda har jag till slut bestämt mig för att se det stekheta Kronobergsderbyt i Tingsryd. Om du vill göra detsamma så hittar du webbsändningen här.

 

Ett sätt att få se den matchen gratis är att vara med i utlottningen om en matchkod på twitter. Logga in där, leta upp mitt (@RundbergMicael) inlägg, retweeta det och håll sedan tummarna för att du blir den lycklige vinnaren.

 

 

.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0