Vadå? Skulle det vara tråkigt med hockey?

Asocial så jag får skäll av både barn och fru här hemma. Har nämligen spenderat hela fredagskvällen framför datorn, men jösses vad glad jag är över det. För jag har just upplevt en av de absolut mest galna hockeykvällarna någonsin.

 

Årets kvalserie till Allsvenskan liknar så här långt inget jag har varit med om tidigare. Att summera kvällens omgång på ett rationellt sätt är helt omöjligt.

Själv kollade jag Kronobergsderbyt mellan Tingsryd och Troja. En ganska beskedlig match i två och en halv period. Men sedan… Ja, kvalitetsmässigt hände det inte så mycket, men sett till dramatiken så…

 

Gästande Troja hade ledningen med 2-0 efter två perioder. Framgångsreceptet dittills: tajt försvarsspel i mittzon och ett trubbigt hemmalag. Tingsryd kändes dock ändå aningen hetare under hela matchen och när Markus Persson hängde 1-2 fyra minuter in i den tredje perioden kändes en TAIF-vändning inte bara möjlig, utan också ganska sannolik.

 

2-2 kom efter halva perioden genom lysande Jarkko Oikarinen och med fyra minuter kvar satte Olof Svensson rättvisa 3-2. Då, och även under de efterföljande minuterna, fanns det absolut INGENTING som talade för att Troja kulle komma igen. När gästerna så plockade ut målvakten, med en och en halv minut kvar att spela, hade TAIF ett par bra lägen att kunna spela sig igenom och skicka in matchavgörande 4-2 i tom kasse. Men icke… Från absolut ingenstans kom istället 3-3 med 51 sekunder kvar att spela. Och knappt hann den 2800 personer stora hemmapubliken (nåja, ganska många var ju från Ljungby också) ”bryta ihop” färdigt innan Istvan Bartalis på något outgrundligt sätt satte 4-3 till gästerna. Ett chockat TAIF var sedan aldrig nära att pilla in en kvittering.

 

Med en minut kvar att spela ståtade alltså Tingsryd med åtta poäng i tabellen. Man hade dessutom mer eller mindre skickat ner länskonkurrenten, som då hade ynka två poäng, i ettan. 21 sekunder senare var båda lagen hastigt och lustigt med i getingboet kring den andra platsen till Allsvenskan, med sina fem poäng vardera. Galet…

 

Precis lika galet var det i Norrköping, där hemmalaget Vita Hästen var i brygga en stor del av matchen mot Björklöven, men (milt sagt) lyckades utnyttja sina fåtal lägen och dessutom hade en del tur på sin sida.
Halvvägs in i den sista perioden kvitterade det gästande Umeå-laget rättvist till 2-2 genom Tommy Wargh. Men hemmalaget skulle få sista ordet. 21 sekunder innan slutsignalen ljöd så fick man nämligen hjälp av en Björklövenspelare att skicka in matchavgörande 3-2, även om det blev comebackande Christoffer Björklund som tillskrevs målet.

 

I Piteå vann Kallinge-Ronneby med komfortabla 5-2 och helt plötsligt är man med i racet igen. KRIF:s seger, tillsammans med de båda andra matchernas resultat, gör att tabellen nu är helt osannolikt tajt. Fyra av tio omgångar är spelade och bakom (redan klara?) serieledande Vita Hästen skiljer det bara tre poäng mellan tvåan Piteå (sex poäng) och sexan KRIF (tre poäng).

Vadå, skulle Vita Hästen redan vara klar att knipa en av de två platserna som innebär spel i Allsvenskan nästa säsong, undrar du?
Ja, jag skulle nog säga det. Till det första laget under strecket, har Hästen sju poäng och en herrans massa mål tillgodo (förövrigt bara Vita Hästen och trean Tingsryd som har positiv målskillnad så här långt).
Laget har dessutom kvaliteter som gör att man inte ska kunna tappa detta, plus att man ju verkar ha fru Fortuna på sin sida den här säsongen (dels i sina egna matcher och dels med resultaten i de andra matcherna). Nej, under de kommande sex omgångarna kommer det inte kunna hända så mycket så att två lag passerar Vita Hästen. Grattis till den allsvenska platsen, säger jag redan! Skönt att bli av mer er i ettan, säger jag också! Med visst vemod...

 

Det är när man får uppleva sådana här kvällar, som det känns extra tungt att vi inte är med. Men samtidigt är det ljuvligt att inte behöva må dåligt av nervositet.

Nähä, nu är det bara att kliva rakt upp till duschen och försöka fräscha till sig. För på söndag är det ju dags igen.

 

Och så finns det de som säger att det är tråkigt med ishockey? Jo, tjena!

 

 

.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0