Vimmerby Hockey förlänger med viktig trio

Vimmerby Hockey fortsätter att förlänga med viktiga spelare. Sedan tidigare har ju målvakten Calle Brattenberger, backen Emil Wahlberg och anfallarna Björn Jonasson och Alexander Holmberg kritat på för ännu ett år. I dag kom ytterligare tre kontraktsförlängningar, då backsensationen Pelle Ström, hårt arbetande forwarden Andreas Rundgren samt vasse anfallaren Simon Dahl beslutade sig för att dra på sig VH-tröjan även nästa säsong.

 

Även grannen Västervik ligger ju bra till med sin trupp, då många tongivande spelare har förlängt. Värre dock med poängmaskinen Patrik Karlkvist, som nog kan ses som förlorad för klubben. 77 pinnar den gångna säsongen har gjort att flera allsvenska sportchefer har fått upp ögonen för den Södertälje-fostrade 21-åringen.

- Ja, flera allsvenska lag har visat intresse, men det lutar inte åt något speciellt än så länge, säger Karlkvist till Västerviks Tidningen.

Rykten säger dock att Mora IK är den klubb som ligger närmast till hands.

 

”Den halvmediokre allsvenska back som nyss begärde 200k för en månads spel fick mig fan att må illa. Sopa.”

Ja, så skrev Vita Hästen-bossen Fredrik Jensen på twitter häromdagen efter att ha fått ett löneförslag från en allsvensk back tillhörandes en av de klubbar som precis innan transferfönstret stängde valde att släppa spelare för att spara pengar. Vita Hästen-bloggen Afterice berättar nu att spelaren som anser sig vara värd 200 000 kronor i månaden i division 1 är Södertäljes Fredrik Sonntag (två mål och två assists på 37 matcher i allsvenskan den gångna säsongen). Behöver jag nämna att det inte blev någon deal…?

 

Nämner för ordnings skull också att Västerviks tränare Mattias Karlin har gjort klart för sin fjärde säsong med klubben. Men det har du säkert läst på annan plats tidigare.

 

Om vi ska kika närmare på Vimmerbys tre nya kontraktsförlängningar:

- Pelle Ström: 20-årig egen produkt. Den spelare som tog störst kliv i utvecklingen under säsongen. Gick från spännande förstaårssenior till att bli en riktig backrese. Var under Allettan lagets främste back tillsammans med Emil Wahlberg. Kan bli hur bra som helst!

- Andreas Rundgren: Oerhört lojal lagspelare, som levererar match efter match. Stark skridskoåkare som har en viktig roll och som är grymt jobbig att möta. Är hockeyfostrad i Vimmerby.

- Simon Dahl: Har en enorm kapacitet, men har kanske inte riktigt fått ut det tidigare. Tingsrydsfostrade Simon visade dock rejäl klass i Allettan, då han tillhörde en av lagets bästa anfallare. Ska bli oerhört intressant att följa honom nästa säsong.

 

Kallinge-Ronneby hade med sig ett underskott på 1,3 mkr in i det här verksamhetsåret. Enligt bloggare Björn Skarpsvärd på BLT så kommer det annalkande årsmötet att ge besked om att situationen nu är ännu värre.

 

Högklassige Östersunds-målvakten Fredric Alcén lägger ner karriären 27 år gammal. Alldeles för tidigt, enligt mig. Alcén var förresten väldigt nära en övergång till Vimmerby inför säsongen 2010-2011, men då kom Esbjerg i den högsta danska ligan och snuvade oss på honom i sista stund.

 

Fyra gånger 2-0 i matcher i play off 2. Men play off 3, som inleds i kväll, känns på förhand hur ovisst som helst. Kristianstad-Piteå, Tingsryd-Nyköping, Visby/Roma-Vita Hästen och KRIF-Sundsvall. Fullständigt omöjligt att tippa. Matchandet inleds i dag med de förstnämnda lagen som hemmalag. Match två och en eventuell avgörande tredje match spelas fredag och lördag med sistnämnda lag som hemmalag.

 

Vi följer självklart ”våra” lag från den södra Allettan med extra stor spänning – Kalllinge-Ronneby, Vita Hästen och framför allt Tingsryd, som ju sköt våra play off-drömmar i sank i den sista omgångens sista minuter samt betvingade grannen Västervik med 2-1 i matcher i play off 1. För dig som är intresserad av att se matchen mellan Tingsryd och Nyköping, så kommer jag under dagen lotta ut en matchkod till TAIF:s webbsändning på twitter. Håll koll på @RundbergMicael

 

Om du nu inte skulle ha turen att vinna matchkoden, så kan du istället köpa sändningen här.

 

 

.


Kommentarer
Postat av: F

Som vanligt- Fruktansvärt läsvärd blogg. En av få jag faktiskt följer.. /Tranåsbo

2014-03-05 @ 19:25:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0