En synnerligen händelserik onsdag...

Ja det var sannerligen en händelserik onsdag. Vi tar den i korthet:

 

I dag blev det klart att Anders Spaak (tre säsonger tränare i Vimmerby Hockey och nu senast i Kiruna) tar över Grästorp (åkte ur ettan den gångna säsongen). Därmed gör han sin andra sejour hos laget med hjärtat på rätt ställe.

 

MEN… Nu kan det faktiskt bli så att Spaaken blir division 1-tränare i alla fall. För i dag kommer uppgifter som säger att VH:s seriekollega, Falun, har långt gångna planer på att dra sig ur division 1-serien. OM så blir fallet och OM förbundet i så fall väljer att fylla platsen, så lär väl (så vitt jag kan räkna ut) den första förfrågan gå till just Grästorp.

 

Stefan Erkgärds följer inte med Vita Hästen upp i Allsvenskan. Nu vet jag att Skövde är det absolut hetaste alternativet för Erkgärds, men oj vad jag hade velat se honom fylla den sista backplatsen i Vimmerby Hockeys trupp till kommande säsong. Eller åtminstone en spelare av hans sort. Defensivt oerhört bra, rutinerad och lojal.

 

Mer avhopp från Hockeyettan: Teg i norrserien verkar nämligen vara ännu närmare stupet än vad Falun är. Enda positiva är väl i så fall att de då blir jämnt antal lag i den serien.

Hammarby värvar förre VH-spelaren Linus Nelson från Nacka. Nelson var ju med och tog upp Vimmerby från tvåan till ettan. Hans första säsong i division ett (2011-2012) blev dock tung, men sedan ankomsten till Nacka har han blommat ut till den kvalitetsspelare vi alla visste att han egentligen är. 23 poäng på 33 matcher i ettan den gångna säsongen fick Hammarby att bestämma sig.

 

.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0