Stark backvärvning av Västervik

Det har gått trögt för Västerviks IK att fylla upp backbesättningen. Men nu verkar det ha lossnat.  För några dagar sedan skrev offensive Jens Andersson (Sollefteå) på och i dag gjorde laget klart med näste back som har rötterna i Norrland. Det handlar om Petter Lindberg, de tre senaste säsongerna i Nyköping. Jag såg honom några matcher den gångna säsongen och vi snackar om en defensiv klasspelare på den här nivån – en solid karaktärspelare som alltid levererar det som förväntas. En riktigt bra värvning av firma Stolt/Lind.

 

Trots att han inte är speciellt stor spelar Petter en fysisk hockey och motståndare vittnar om att han är ”en sjukt tråkig och jobbig” spelare att möta. Efter juluppehållet var han Nyköpings genomgående bäste och jämnaste back, vilket faktiskt säger en hel del. Kanske ingen spelare som glänser på isen, men man vet vad man får av honom på varje träning och på varje match.

 

Petter Lindberg är fostrad i Luleå, gjorde en säsong med Hammarby i Allsvenskan och har därefter hållit till i ettan (Piteå, Luleå Rebels och så Nyköping). Men till hösten blir det alltså spel med Västervik.

 

Och bara det att ha en kille i laget som har spenderat fyra och en halv timme i utvisningsbåset de senaste två säsongerna…

 

.


Kommentarer
Postat av: Cross

Kanonbra värvning VIK!

2014-05-23 @ 16:02:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0