Trio lämnar Västerviks IK

Inofficiellt har det väl varit klart ett tag, men i dag blev det även officiellt. Trion Andreas Bergström (f), Jonas Knutsson (b) och Ola Svanberg (b) blir inte kvar i Västerviks IK. Knutsson, som kom till VIK från Skövde inför den gångna säsongen, har kritat på för Åker/Strängnäs i den östra division 1-serien. Vart de båda andra hamnar är ännu inte klart. För Svanbergs del ryktas det dock om division tre-laget i Norrköping, IK Guts. Detsamma gäller Gustaf Gardell, som inte följer med Vita Hästen upp i Allsvenskan. Schyssta nyförvärv till gärdsgårdsserien i så fall...

 

På grund av den för tillfället bedrövliga uppdateringsfrekvensen på bloggen, så har det ju hunnit hända en del sedan sist. Om vi håller oss kvar vid Västervik, så gjorde man klart med ett intressant backförvärv häromdagen. Jens Andersson har varit lite av en snackis i den norra serien, då han vann Sollefteås interna skytteliga (trots att han alltså är försvarare). 41 poäng (8+33) inger respekt, oavsett att det i den statistiken ryms en hel del assists i pp. Det ska bli riktigt spännande att se den offensive försvararen i vår serie.

 

Skövde IK håller på att göra klart med sin ”andelsspelare”, Erik Rosén (i Skövde i fjol men även utlånad till Östersund). I och med det stänger laget nu backsidan, då man har åtta försvarsspelare klara.

 

I förra veckan drog sig Falun ur Vimmerby Hockeys serie, den västra ettan. I söndags blev det klart att nedflyttade Grästorp tackade ja till den förfrågan man fick av förbundet tre dagar tidigare. På en dryg vecka gick alltså VH:s förre tränare Anders Spaak från att vara f.d. tränare i en klubb som kvalade till Allsvenskan (Kiruna), till att sedan vara tränare för en division 2-klubb (Grästorp) och till att nu vara tränare för en division 1-klubb (”nya” Grästorp). Måste vara nå´n form av rekord.

– Som tränare är det självklart jättekul att klubben har tagit det här beslutet. Den stora frågan var ju om vi mäktade med det organisatoriskt och ekonomiskt. Men efter ett jäkla jobb av eldsjälarna i klubben så är tydligen ekonomin för en division 1-säsong nu säkrad. Sportsligt har jag aldrig tvekat om att vi skulle klara det, skrattar GIK-tränaren Anders Spaak.
– Skämt å sido, visst är det ett tufft jobb som ligger framför oss med spelartruppen. Men vi ska nog se till att sy ihop ett bra lag.

 

Vimmerby Hockeys målvakt Robin Andersson har alltså gjort klart med just nämnda Grästorp. I övrigt är det väldigt tyst kring Vimmerby. En back, en center och en forward är det som ska in, sedan är truppen full.

 

Västerås högg ju Mariestads skyttekung Eddie Davidsson i förra veckan. Självklart ett blytungt tapp för BoIS, men inte alls oväntat. För det var ju inte en dag för tidigt att Davidsson får testa vingarna i Allsvenskan. Är alldeles övertygad om att han kommer fixa det hur bra som helst. Hans dryga 250 division 1-poäng de fem senaste säsongerna skojar man inte bort. Och då är killen ändå bara 24 år.

 

 

.


Kommentarer
Postat av: JB

Inget om Vimmerby Hockey på hemsidan eller på twitter eller på facebook eller i tidningarna eller hos andra ishocky bloggare eller. Det är ju inte ens något snack om VH bland folk. Ni lyckas tom sämre med er marknadsföring än Västervik.

Svar: Det blir nog bättre när vi närmar oss säsongen, ska du se.
vhbloggen.blogg.se

2014-05-21 @ 18:11:33

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0