Grattis Västervik! Skäms på dig Jakobsson!

I dag säger vid grattis till vännerna i öster. The Big Red Machine blev i dag, som första lag, klart för Allettan. Västerviks seger borta mot Forshaga (5-3) sägs ha varit kassaskåpssäker. Nu har de en skön period framför sig för att kunna peaka formen lagom till Allettan startar. Men andra ord bli nedtränade som svin.

Vi nås i kväll av tråkiga nyheter från Mariestad, där forwarden i Arboga Mårten Jakobsson, har varit i farten igen. Vid underläge med 6-1 och i sitt första byte i matchen (?!?!?!) crosscheckade Jakobsson Mariestads kapten och tillika tvåmålsskytt, Filip Engqvist, i ryggen, varpå han for handlöst med ansiktet rakt in i sargkanten vid båset. Domen: 2+5+20 (match penalty). Efter tilltaget, precis i inledningen av den tredje perioden, var matchen mellan Bois och Arboga avbruten under en lång period då en medvetslös Engqvist fick läkarvård, lades över på en bår och sedan fördes till sjukhus. Engqvist ska ha återfått medvetandet i ambulansen.

 

Det här är långt ifrån första gången som det har brunnit och runnit över för Jakobsson. För mindre en månad sedan skickade han in Borlänges Robin Holm i sargen med huvudet före men kom då undan med 2+10. Efter dagens tilltag är han också i topp av den västra seriens utvisningsliga.
Om man kollar in hans record, så blir man ju bara ledsen. Sedan J18-tiden i Arboga och fram till den här säsongen har Jakobsson snittat 126 utvisningsminuter per säsong. Han spenderar alltså mer än två hela matcher per säsong i utvisningsbåset. Galet! Kanske nå´n i Arbogas ledning borde ta ett snack med honom innan han förstör både sin egen och någon annans karriär?
Nu håller vi bara tummarna för att Filip Engqvist inte är svårt skadad, även om de första rapporterna talar om "allvarliga, men inte livshotande skador", enligt Sveriges Radio Skaraborg.

Apropå Västervik, eller åtminstone en före detta VIK-spelare. Ge Patrik Karlkvist förtroendet och skicka in honom i rätt omgivning, så producerar han - oavsett om han spelar i ettan eller Allsvenskan. Har imponerat i Mora nu på slutet. Fem poäng på de två senaste matcherna och nio poäng på de åtta senaste.

 

Kan inte släppa det här med Jakobsson i Arboga. Följderna av detta ska ju bli oerhört intressant att se. Häromdagen dömde Disciplinnämnden VH-backen Niklas Pavel till fyra matchers avstängning för att han försvarade sig när en motståndare kastade handskarna och började veva mot honom (en tio sekunders kort fajt som slutade med att Pavel enkelt la ner den andre killen på isen och ingen blev skadad). Nu ska vi se om nämnden har någon som helst stake och sätter saker och händelser i rätt proportioner?

Kvällens resultat i den västra HockeyEttan:
Grästorp-Borlänge 5-0, Mariestad-Arboga 9-1, Forshaga-Västervik 3-5, Surahammar-Tranås 2-5 och Lindlöven-Kumla 4-5.
Detta innebär som sagt att VIK, med sina 43 poäng, är klart för Allettan. Även för tvåan Vimmerby (39), trean Skövde (38) och fyran Tranås (38) ser det väldigt ljust ut. Mariestad, Borlänge och Kumla, precis under strecket, har 30 poäng. Fyra omgångar återstår.

 

 

.


Kommentarer
Postat av: Snäll mot Böxera?

Vill du locka fler Grästorpare att läsa bloggen? :-)

2014-11-23 @ 21:33:43
Postat av: Lesa

Verkar vara ett gäng med potential i år, synd bara att hemsidan nu efter snart halva säsongen inte kan uppdatera truppen (med bilder)!
Att visa arkivbilder efter matcherna känns också lite off...

2014-11-24 @ 13:21:23

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0