"I kväll har vi två motståndare"

”Som vanligt” när det vankas match saknar Vimmerby Hockey några spelare. Backen Carl Ackered är ännu inte helt frisk från den smäll han fick i matchen mot Västervik, Jim Nordh kom inte loss från jobbet och Jesper Karlsson är sjuk.
– Tråkigt. Mot Surahammar (seger med 13-0 i söndags) fick alla fyra kedjorna bra med speltid. I dag blir tyvärr några spelare lidande, säger Vimmerbys tränare Tomas Sandlin.

I kväll är det alltså Grästorp borta som gäller. När lagen möttes i Vimmerby ishall i seriens andra omgång vann Spaaks gamla gäng mot Spaaks nya gäng med 5-2. Visst, det klara resultatet och 43-23 i skott, vittnar om en säker seger, men faktum är att ställningen halvvägs in i drabbningen var 2-2.
– I kväll har vi två motståndare – Grästorp och vårt eget undermedvetna. Bara för att vi vann med stora siffror i söndags får vi inte inbilla oss att det här också kommer att gå lätt.
- Det kan vara så att vi individuellt är bättre än Grästorp, men så länge sådana här lag är med i matchen är det alltid kul att ligga i skottlinjen, täcka skott och kriga tills man dör. Förhoppningsvis får vi hål på dem först och kan göra processen kort, men om de får första målet så är de livsfarliga, menar Tomas Sandlin.

 

Inför kvällens match har Tomas Sandlin på alla sätt fått ikläda sig rollen som amatörpsykolog.
– Hahaha, ja så är det nog. Men frågan är om jag har nått fram? Storseger i bagaget och möte med bottenlaget - det här ställer krav på alla i vårt lag.
– Vi har pratat mycket om att vi är på en lång resa, i första hand mot Allettan men i slutändan mot en Kvalserie. Vi måste suga åt oss allt på vägen för att komma så väl förberedda som det bara går. I det är vissheten om att man inte får några extrapoäng för att man slår Västervik eller att man inte får några minuspoäng för att man slår Grästorp oerhört viktig, avslutar Tomas Sandlin.

 
Vimmerbys lag mot Surahammar:

 

Målvakt:

Calle Brattenberger

 

Förstafemman:
Emil Wahlberg - Jesper Eriksen
Björn Jonason - Jakob Karlsson - Alexander Holmberg

Andrafemman:
Tobias Jonsson - Jesper Söderholm
Simon Dahl - Jesper Danielsson – Rasmus Davidsson

Tredjefemman:
Pelle Ström - Niklas Pavel
Markus Palmberg - Niklas Svensson - Andreas Rundgren

Extraspelare: 
Jacob Isaksson och Anton Carlsson

Extramålvakt:

Marcus Evertsson

Övriga matcher i omgången:
Mariestad-Lindlöven
Arboga-Västervik
Borlänge-Kumla
Tranås-Skövde
Surahammar-Forshaga

 

.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0