Dags för säsongens hetaste match - hittills...

Matchdag! Och som vi har väntat. För håll med om att fredagsmatcher hemma mot Tranås är något alldeles speciellt? Det vet vi ju, om inte annat, av erfarenhet från tidigare drabbningar (både på och utanför isen).

Inför kvällens testosterderby i Vimmerby ishall, mellan fyran och femman i serien, görs det en del förändringar i lagen. I hemmalaget noterar vi att Calle Brattenberger får vakta båsdörren, då Marcus Evertsson tar plats mellan stolparna.

– Vi har två riktigt bra målvakter, därför är det viktigt att vi håller igång båda. Sedan är det så att den som känns hetast för dagen står, säger Vimmerbys tränare Tomas Sandlin.
I övrigt plockar Sandlin ihop radarparet i förstakedjan, Jakob Karlsson och Alexander Holmberg, igen. Den tredje projektilen i den formationen blir Markus Palmberg (Björn Jonason är ju fortfarande skadad).
– Markus är ganska lik Björn i sin spelstil, så det ska bli riktigt intressant, säger Sandlin.
I övrigt är VH-laget relativt likt det som vann borta mot Borlänge i söndags, vilket innebär att backen Jesper Söderholm fortfarande vilar efter sin ljumskskada.

Tranås kommer till spel med en 4-2-seger mot Lindlöven i bagaget. Även här saknas några viktiga pjäser. Duktige centern Anders Skoog, vassa kvicksilvret Eric Gustafsson och unge backen Albin Torstensson spelar inte. Dessutom är backen Emil Lagerkvist utlånad till Mjölby. Det gör att Tranås kommer till Vimmerby med tre femmor samt två extra anfallsspelare.

Trots en match mindre spelad än övriga lag (ja, Tranås undantaget då) så är Vimmerby det lag som har gjort flest mål i serien. 28 stycken har det blivit på fem matcher.

Här hittar du en länk till Tranås AIF:s hemsida, där tränaren Arto Sirviö ger sina tankar inför matchen.

Nu räknar vi ner timmarna. Klockan 19.00 är det nedsläpp, men det verkar som att riktigt många VH-supportrar ska börja ladda långt dessförinnan. Kharma har specialerbjudande dagen till ära och öppnar portarna vid klockan 16.00. Från och med kl 18.00 har puben i ishallen öppet.


Vi säger också varmt välkomna till de TAIF-fans som tänker se matchen på plats i kväll. Enligt uppgift kommer en supporterbuss samt ett antal bilar att rulla söderut. Fredagsmatch på bortaplan verkar vara ett omtyckt koncept i Tranås.

Kan vi hoppas på över 1000 personer i kväll?

 

.


Kommentarer
Postat av: Ståplats

VH krossar Tranås fullständigt, offensivt är VH seriens absolut bästa lag, VH säkraste seger denna säsong

2014-10-10 @ 22:42:40
Postat av: VH fan

Jakob Karlsson kung i VH ikväll

2014-10-10 @ 22:46:04
Postat av: Ståplats

Spelar VH som dom gjorde ikväll så finns det inget lag som tar poäng i tigerkulan, mycket bra tryck på VH ultras !!!

2014-10-10 @ 22:55:28
Postat av: Micke

Bra drag(tack klacken) bra med publik och en mycket stabil insats vh.....Dahl vilket skott du har!!

2014-10-10 @ 23:00:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0