Offensiva avbräck för Lindlöven mot VH

HockeyEttan drar vidare och för Vimmerby Hockeys del tvingas vi nu lägga onsdagens formidabla derbyseger bort mot Västervik – hur tråkigt det än är…
Men i eftermiddag väntar nästa godbit, då ett formstarkt Lindlöven kommer på besök. Visserligen ligger laget från Lindesberg ”bara” åtta i tabellen på sina tolv poäng, men man har gjort det riktigt bra på slutet. 4-2 borta mot Surahammar följdes upp av 7-2 hemma mot Forshaga i onsdags.

Till dagens match saknar dock Lindlöven två offensivt viktiga pjäser, som tillsammans har svarat för närmare en fjärdedel av Lindlövens mål hittills den här säsongen. Max Lalander (trea i den interna poängligan) åkte på en ful tackling mot Forshaga och sexan i poängligan, Niklas Nooni, blev pappa i går natt. Lägg därtill den sedan tidigare skadade trion Philip Andersson ( i Västervik i fjol), Rasmus Rundgren och Ludwig Andersson. På plussidan är dock att duktige Alexander Kovalonok är tillbaka för fullt efter sin skada. 2+2 är hans facit i de två segermatcherna mot Surahammar och Forshaga.

Den interna poängligaledaren Johan Persson tror på hårda bud för sitt Lindlöven i eftermiddag.
– Ja det är en tuff utmaning. För det första är det en lång resa och sen är det ett jävligt bra lag. Det är ett fartfyllt lag med många skickliga spelare på alla positioner. Vi ska se till att spela ganska tufft för att få de här spelarna ur balans, det tror jag är nyckeln. Vi kommer att få försvara en hel del. Vare sig vi vill det eller inte, säger han till LindeNytt.

Vimmerby Hockey mönstrar så ordninarie lag som det bara går. ”Endast” långtidsskadade Björn Jonason saknas. Det innebär att backen Emil Wahlberg är tillbaka i laget i dag.
– Vi får se hur mycket istid han kommer få. Men han är i alla fall med på bänken, får känna på det lite och höra tugget, säger VH-tränaren Tomas Sandlin.
Calle Brattenberger, som blev pappa i dagarna, vaktar båsdörren och Marcus Evertsson tar plats mellan stolparna istället. I övrigt mönstras samma lag som slog Västervik med 4-1 i onsdags.

Tidningen LindeNytt har två förhandsartiklar inför eftermiddagens match. Du hittar dem här och här.

 Vimmerbys lag mot Lindlöven:


Målvakt:
Marcus Evertsson

 

Förstafemman:
Carl Ackered - Jesper Eriksen
Markus Palmberg - Jakob Karlsson - Alexander Holmberg

Andrafemman:
Tobias Jonsson - Jesper Söderholm
Simon Dahl - Jesper Danielsson - Jim Nordh

Tredjefemman:
Pelle Ström - Niklas Pavel
Sebastian Nilsson - Niklas Svensson - Andreas Rundgren

Fjärdeformation:
Jacob Isaksson – Emil Wahlberg
Anton Carlsson - Jesper Karlsson - Rasmus Davidsson

Extramålvakt:

Calle Brattenberger

Övriga matcher i omgången:
Surahammar-Västervik
Arboga-Tranås
Mariestad-Skövde
Grästorp-Kumla
Forshaga-Borlänge

 

.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0