Offensiven fortsätter att imponera

7-3 till Vimmerby i toppmötet mot Tranås. Ja, inte så mycket att säga om. Övertygande siffror. Övertygande spel. TAIF-tränaren Arto Sirviö efter matchen:
– Jag tycker att siffrorna är missvisande, även om Vimmerby var bättre än vad vi var idag. Vi hade en del otur och matchen kunde ha slutat annorlunda om vi hade haft lite flyt och inte släppt iväg det i början. Det är skönt att vi har kvar att möta dem hemma. Då kommer vi vinna, säger Sirviö.

Okej!

Vad tyckte Vimmerbys coach, Tomas Sandlin, då?

– Jag är självklart glad över resultatet och över poängen. Som vanligt gör vi många mål (VH har nu gjort 35 stycken på sex matcher), men mest nöjd är jag ändå med vårt försvarsspel. De tre mål vi släpper in är samtliga mer eller mindre slumpmål. Visst hade Tranås ytterligare några chanser, men defensivt tycker jag ändå att vi gör en riktigt stabil insats.

Helt rätt, så klart. Men visst är det ändå Vimmerbys offensiv som imponerar. 35 mål på sex matcher och därmed i stort sett sex mål i snitt per match..

Att Sandlin hyllar defensiven mer än offensiven har givetvis bara att göra med den oro som har funnits där för försvarsspelet. För visst är det så att Vimmerbys segerrecept är offensiven och i dag var laget precis lika kliniskt som man bara kan förvänta sig.. Sju mål blev det i kväll – mot ett av seriens bästa försvar . Sex mål i snitt är grymt.

Backvärvningarna från Nybro fortsätter att leverera och utgör dessutom en stor del av Vimmerbys offensiva mangel. Carl Ackered 0+3 och Jesper Eriksen 1+2 i kväll. Två nya poäng av Alexander Holmberg, Markus Palmberg levererade 1+1 och Simon Dahl stod för ännu ett galet vasst avslut i mål. Allt var som det ska vara…

Kassen vaktades av Marcus Evertsson. Mycket bra insats!

1118 personer på läktarna, 7-3 i mål, 30-24 i skott och andraplats i tabellen efter suveränen Västervik. Vad mer kan man begära?

 Llite kort om vad några twitter-favoriter skriver i kväll:


Jesper Eriksen @JebbEriksen 

Mäktig inramning i Tigerkulan idag. Första derbysegern i svartgula dräkterna smakar mumma! Stolt över grabbarna. Stort tack för grymt stöd.

Björn Jonason @bjonason 

Tranås då!? Ja helt klart ytterligare ett steg vassare än förra året. Tror helt klart på en topp fyra placering.

Viktor Allvin @ViktorAllvin  

Det blev en ordentlig kross. TAIF hade inte mkt att sätta emot när VH trampade igång från första sekund.

bobbo viking @BobboBois  

...och där fryser vi div.1 Västra. Slut, finito. Det räcker nu. Nu kör vi allettan! 


Jakob Karlson var bara så där förbannat bra i kväll, som bara han kan vara:
- Nja, det gick väl inget vidare, var hans kommentar när jag snackade med honom i omklädningsrumet efter matchen.
Nähä! Då ser vi galet mycket fram emot när han kommer i form.

Beröm till TAIF-klacken. Flyin Cranes är fredagsgrymma på bortaplan och i kväll inte tillstymmelse till bråk eller oroligheter. Vän av ordning ska ju konstatera att detsamma gällde även Vimmerbys supportrar.
Exemplarisk uppförande från båda håll och inte en polisbil så långt ögat nådde. 

 

Varför inte avsluta med lite innebandy? Det har jag aldrig gjort tidigare. Fullpoängaren Vimmerby låg i kväll under mot Vetlanda i division 2-mötet med 1-4. När matchen var slut hade VIBK vänt till seger med 7-4.

 

Natti!

 

.


Kommentarer
Postat av: balla

Som väntat... Hade VIK fått utdelning på allt sist mot Taif så hade resultatet varit ngt liknande. Drömscenario just nu med VH o VIK som 1:a o 2:a, bara hoppas det håller i sig!

2014-10-11 @ 00:31:02
Postat av: Fredrik Strömdahl

Innebandy nej tack på denna underbara blogg.

2014-10-11 @ 01:19:00
Postat av: Moo

Seriens bästa anfall mot seriens bästa försvar när Vimmerby och VIK möts. Undrar hur det ska sluta...

2014-10-11 @ 06:04:14
Postat av: Bosse

Hur gick det sen för den VH-supporter som i samband med Tranås 5-2-mål, sprattlandes bars ut av vakter, efter att ha rusat mot Tranåsklacken? Fick han åka blåljustaxi?

Svar: Inte en blekaste aning. Har inte ens hört talas om att det hände eller att någon blev avvisad från hallen igår.
vhbloggen.blogg.se

2014-10-11 @ 09:26:34
Postat av: VH fan

Kom igen Arto tränare i TAIf, var du inte med på matchen, VH krossade Tranås såg du inte det.

2014-10-11 @ 19:01:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0