"Tre poäng är lika mycket värda i alla matcher"

4-3 mot Lindlöven. Och som VH-tränaren Tomas Sandlin säger: "Tre poäng är precis lika mycket värda i alla matcher".
Visst, det kanske inte var så vackert hela tiden och på en hel del håll såg både skallar och ben sega ut, men all heder till ALLA i laget för kämpainsatsen.
Viimmerby Hockey anno 2014/2015 har skaffat sig en mycket god vana och förmåga. Nämligen den att lyckas vinna matcher även när spelet inte stämmer, hjärnan längtar hem till tv-soffan och motivationen måste tvingas fram med hjälp av varje synaps och varje nervtråd i hela kroppen. Det är en egenskap som de kommer ha enormt mycket nytta av längre fram under säsongen.

Nu ska vi dock inte få det att låta som att det här på något sätt var en svag insats. Istället ska vi ge motståndarna från Lindesberg all cred. Det är de värda. Laget hade förvarnat om tufft spel för att få motståndarna ur balans. Av det såg vi inte mycket. Istället var det ett skridskostarkt och stenhårt jagande lag med snabba omställningar som visade upp sig. Efter inledande 9-2 mot Grästorp åkte Lindlöven på sju raka förluster. Utifrån det de visade upp i dag, så har jag faktsikt väldigt svårt att förstå det. Inte minst med tanke på att man också saknade ett par halvtunga namn.

Med på isen var dock Alexander Kovalonok. På den här nivån är Viktors pöjk från Kalmar stundtals en fullständigt formidabel spelare. Alexander har gått axelskadad under inledningen av säsongen. Premiären gjorde han i matchen mot Surahammar förra veckan, sedan spelade han mot Forshaga i onsdags och nu mot Vimmerby i dag. På dessa matcher har han gjort sex poäng (3+3). Den skridskostarke 28-åringen har en unik förmåga att gå rakt på mål och skapa såväl chanser på egen hand som åt lagkamrater.
 
Lite star struck blir man ju när man vet att man har sonen till målvaktsikonen Ed Belfour i hallen. 25-årige Dayn Belfour, som hämtades till Lindöven från NCAA-laget Wisconsin Superior till den här säsongen, såg inledningsvis skakig ut. En del enkla puckar tappades rakt ut i banan och agerandet runt buren fick oss att undra. Men som han växte ut under matchen. Det finns nog inte en enda kroppsdel som Dayn inte räddade pucken med denna kväll.

"Jag har alltid tyckt att Vimmerby är ett svårt lag att möta, speciellt här i deras hemmahall. De är tekniskt skickliga, skridskostarka, har mycket snurr i anfallszon och är ett spelande lag. Det är ingen tillfällighet att Vimmerby ligger där de ligger i tabellen - de förtjänar det verkligen".
Alexander Kovalonok kommenterar motståndaren
 
"Det här var en svår match för oss. Vi hade en riktig urladdning i onsdags. Samtidigt spelade Lindlöven bra. De har bra fart framåt men är även skickliga i defensiven. Att vi får ledningen hjälper oss en sådan här dag, då vi inte spelar på topp. Samtidigt är det en styrka att kunna vinna sådana här matcher också".
VH-forwarden Simon Dahl till P4 Kalmar efter matchen

Måste återkomma till viljan i dagens match. Försatfemman har skämt bort oss med rent bländande spel under säsongen. I dag muttrade folk om att de var "så där". Okej, men två mål från linan och i övrigt ett jäkla kämp. Imponerande det också.

Halva serien spelad och tre VH-spelare topp fyra i poängligan:
1. Alexander Holmberg 20 (7+13)
2. Jakob Karlsson 19 (8+11)
4. Jesper Eriksen 19 (5+14)

Emil, Wahlberg har tvingats vara borta från laget en hel del matcher den senaste tiden. I dag var han tillbaka igen och fick mycket speltid då Carl Ackered tvingades kasta in handduken redan i den första perioden (kände av en tjuvsmäll som han åkte på mot Västervik, men ska inte vara någon större fara). Och Emil gjorde det precis så där bra som bara han kan. Och att han skulle ha tränat och matchats dåligt den senaste tiden kunde vi inte se en skymt av. Stabilt backspel och två målgivande passningar - vad mer kan man begära?

Bäst i dag då? Tredjekedjan med Andreas Rundgren, Niklas Svensson och Sebastian Nilsson. Uppoffrande så man blir varm i hjärtat. Även Jim Nordh och Markus Palmberg förtjänar beröm. Förmodligen deras bästa insatser den här säsongen - om vi bortser från Västerviks-matchen, då hela VH-truppen gick utanför allt annat... Vi ska heller inte glömma målvakt Evertssons stabila insats.

Trist för oss supportrar, men skönt för laget. Nu väntar en ledig vecka innan serien vänder och Surahammar väntar på hemmais nästa söndag. Känns som att den här ledigheten kommer helt perfekt för ett halvt tröttkört Vimmerby Hockey.

Som sagt, halva serien spelad. Tvåa på 26 av 33 möjliga poäng. Bara två poäng efter seriesuveränen Västervik, men sju poäng ner till femteplacerade Tranås under Allettanstrecket.
- Ungefär så bra som man kunde hoppats på, summerar Tomas Sandlin.

I övrigt i kväll då? Skövde slår Mariestad i Skaraborgsderbyt med 3-2 inför drygt 1500 personer i Katrinhallen, Forshaga knäpper Borlänge på näsan, Västervik vinner lätt borta mot Surahammar, Kumla slår Grästorp borta och går upp på fjärdeplatsen i serien medan ojämna Tranås förlorar borta mot Arboga.


.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0