VH med fyra femmor för första gången i år

Efter kvällens matcher i den västra Hockeyettan är åtta av 22 omgångar spelade – mer än en tredjedel alltså. Om vi bortser från serieledande Västervik, så finns det inte tillstymmelse till att övriga tre Allettanlag skulle börja utkristallisera sig. Det är tätt som tusan (både i matcherna och i tabellen) och varje vunnen eller tappad poäng har enorm betydelse. Med tanke på hur dagens omgång ser ut så skulle det framåt halv tio i kväll ha spruckit upp lite i tabellen. Men då ska topplagen göra sitt också, vilket kan bli väl så svårt.

Vi får hoppas att den gångna söndagens 1-6 mot Skövde var den här säsongens resultatmässiga dipp för Vimmerby Hockey – att vi har klarat av den nu!
– Efter den matchen har vi egentligen fokuserat på tre saker. Det första är disciplin vad gäller utvisningar. Visst, vi kanske var slitna efter uppladdningen inför och urladdningen mot Tranås i fredags, men det är ingen godtagbar ursäkt för att visa bristande disciplin och ett dåligt humör. Vi måste sluta ta onödiga utvisningar, så enkelt är det, säger Vimmerbys tränare Tomas Sandlin.
– Vad vi också har pratat om är den mentala närvaron. När vi är bra och är helt på tå, så gör vi klockrena bedömningar om vi ska forechecka eller backa. Mot Skövde hamnade vi lite mittemellan. Den tredje saken vi har lagt tid på under måndags- och tisdagsträningarna är vårt boxplay, där vi inte alls har fått det att stämma. Tidigare, när vi bara har haft nio forwards, har det varit svårt att coacha speciella boxplay-formationer, men det har vi satt ihop nu, berättar Sandlin.

Därmed också sagt att Vimmerby kommer till spel med fullt lag i dag – åtta backar och tolv anfallare. ”Den enda” som nu saknas i truppen är Björn Jonason.
– Vi har haft lite förkylningar i truppen, men det verkar som att alla har piggnat till tills idag. Så för första gången den här säsongen kan vi mönstra fyra hela femmor. Jag kommer köra runt på tre formationer och avlasta med den fjärde. Vi får se hur mycket speltid Jesper Söderholm får (har varit ljumskskadad och inte spelat sedan den andra omgången), men det lär säkert bli en del boxplay spel - där är han riktigt stark. Vi vill absolut inte riskera någonting, utan smyger igång Jesper efter skadan, berättar Sandlin.

 

Vad vet då Vimmerbys tränare om Kumla?
– Jag har hört mig för och försökt få reda på hur de har förändrats sedan i fjol. Vad i stort sett alla säger är att de spelar disciplinerat, håller ihop laget och inte har så många spelare som sticker ut ur mängden. Ett bra kollektiv, som agerar som ett lag och är snabba på att utnyttja motståndarnas misstag, helt enkelt.
Vimmerbys mål kommer i kväll vaktas av Calle Brattenberger, efter att Marcus Evertsson har stått mellan stolparna de två senaste matcherna.
– Det är en förmån att ha två så bra målvakter som konkurrerar om platsen. Det är fullt krig på träningarna, men fullt krig på rätt sätt. De sporrar, hjälper och utvecklar varandra. För mig som tränare är det jätteskönt. Så länge en målvakt gör det bra står han kvar. Om han gör en lite sämre match, så växlar vi, avslutar Sandlin.

 

Vimmerbys lag mot Kumla:

Målvakt:
Calle Brattenberger

 

Förstafemman:
Carl Ackered - Jesper Eriksen
Markus Palmberg - Jakob Karlsson – Alexander Holmberg

Andrafemman:
Tobias Jonsson – Emil Wahlberg
Simon Dahl - Jesper Danielsson – Jim Nordh

Tredjefemman:
Pelle Ström - Niklas Pavel
Sebastian Nilsson - Niklas Svensson – Andreas Rundgren

Fjärdeformation:
Jacob Isaksson – Jesper Söderholm
Anton Carlsson - Jesper Karlsson – Rasmus Davidsson

Extramålvakt:
Marcus Evertsson

Övriga matcher i omgången:
Mariestad-Borlänge
Grästorp-Tranås
Surahammar-Skövde
Vimmerby-Kumla
Lindlöven-Västervik
Forshaga-Arboga

På @VHbloggen på twitter kommer händelserna i matchen att uppdateras med jämna mellanrum. Nedsläpp kl 19.00.

 

 

.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0