Vi hoppas på traditionens makt

Som rejäla underdogs i morgondagens hysteriskt uppumpade derby mellan Västervik och Vimmerby får Vimmerby Hockey hoppas på att traditionens makt är stor. Sedan VH gick upp i division 1 har Västervik och Vimmerby mötts tre gånger i Västerviks ishall - samtliga matcher med bortalaget som segrare och med den totala målskillnaden 3-13 (1-5, 1-6 och 1-2). Senast Västervik slog Vimmerby hemma var för nästan sju år sedan, 9 januari 2008, då man vann med 5-1.

 

Pratade idag med Västerviks kansli. Förmodligen hinner de få klart med sin nya utrustning (de bestals ju på kamerautrustning för en dryg vecka sedan) så att de kan sända matchen i morgon (via SolidTango) på nätet. Mer info om det på www.vikhockey.se i så fall.


För VH-fans (som inte har bokat sittplats tills imorgon) gäller ingång på bortre kortsidan (motsatt sida mot där entréerna ligger), precis som vanligt. Denna entré ligger i precis anslutning till VH-supportrarnas ståplatsläktare.

 

VIK:s tränare Mattias Karlin inför morgondagen hajpade derby:

”Det kommer bli riktigt högt tempo och mycket kamp.”
Se och hör intervjun här.


Årets sjukaste värvning alla kategorier. 29-årige centern Linus Bladström, 41 poäng med KRIF i ettan i fjol och över 130 allsvenska matcher på kontot, är klar för nykomlingen i division två, Sävsjölaget HA74.

Om vi håller oss kvar till den division två-serien. En av Boros allra bästa backar, Anton Hessel (2+2 på fem matcher), åkte på en riktigt läskig skada i matchen mot Gislaved i förra veckan. I en närkampssituation fick han en smäll i mellangärdet. Först trodde han inte att det var så illa, men på kvällen började han få ondare och började även kissa blod.
– Jag fick en smäll på ena njuren och det har blivit en reva i den som gjorde att njuren blödde, berättar Hessel för Vetlanda Posten.
I går kväll fick Anton Hessel komma hem från sjukhuset. Ordinationen nu är fem veckors vila och sedan lätt träning i ytterligare några veckor innan han kan vara tillbaka igen.

 

.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0