Första riktiga kraftmätningen för VH

Game day. Och i dag kommer Vimmerby Hockey ställas på rejäla prov. Efter två dagar på jobbet mot Surahammar (6-3 och 46-22 i skott) samt Grästorp (5-2 och 43-23 i skott) väntar en av seriefavoriterna, Mariestad, på bortaplan i eftermiddag.

Mariestad har haft en tuffare serieinledning, både sett till motstånd och resultat. 2-4 hemma mot Västervik följdes upp av overtimeseger borta mot Lindlöven (3-2) i onsdags. Jämfört med fjolårets upplaga av BoIS saknas den här säsongen några tunga namn. Forwarden Eddie Davidsson (3 p på 5 matcher med Västerås i allsvenskan i år) är förstås oersättlig och store Victor Jörneviks flytt till Kumla är också kännbar. Defensivt har inlånade Magnus Svanberg lämnat men han täcks gott och väl upp av värvningen av Olofströms mycket duktige back Daniel Bertov.

Lite överraskande är Vimmerby favorit till segern hos samtliga spelbolag, även om en jämn match förutspås. Vimmerby kan som högst spelas till 2,20 medan Mariestad finns till 2,40 (10Bet, Come On och NetBet).

– Jag förväntar mig en helt annan typ av match i eftermiddag. Vi kommer kunna spela mer avslappnat, då favoritskapet viktar över mer på motståndarna, jämfört med tidigare matcher, där vi har varit enoddsare, säger VH-tränaren Tomas Sandlin

– Samtidigt är det inte så himla enkelt att vara kreativ och prestera mot destruktiva lag som bara vill förstöra. Även om det finns mycket att önska av prestationerna i de två första matcherna, så kommer vi ändå ur dem med två stabila segrar, sex poäng och är det lag som har gjort flest mål hittills, säger Tomas Sandlin, som mönstrar samma trupp som senast.

Calle Brattenberger kommer dock att vakta målet och backen Emil Wahlberg, som har varit från laget en tid på grund av personliga skäl, har nu börjat träna ifatt och kommer få speltid i dag.

Vimmerbys lag mot Mariestad:

Målvakt:
Calle Brattenberger

Förstafemman:

Carl Ackered - Jesper Eriksen
Alexander Holmberg - Jakob Karlsson - Rasmus Davidsson

Andrafemman:
Tobias Jonsson - Jesper Söderholm
Sebastian Nilsson - Jesper Danielsson - Markus Palmberg

Tredjefemman:
Pelle Ström - Niklas Pavel
Simon Dahl - Niklas Svensson - Jim Nordh

Fjärdefemman:
Jacob Isaksson - Emil Wahlberg
Jesper Karlsson - Anton Carlsson - Andreas Rundgren

Extramålvakt:
Marcus Evertsson

För dig som inte har möjlighet att inte se matchen på plats i eftermiddag kan du följa livesändningen på nätet. För 129 kronor blir matchen din och länk till sändningen hittar du här. Nedsläpp kl 16.00 men livestreamingen börjar tidigare.

Övriga matcher i dag:

Tranås-Kumla
Borlänge-Västervik
Arboga-Lindlöven
Grästorp-Surahammar
Skövde-Forshaga

 

.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0