Så gick det i övriga matcher idag

Arboga-Kumla 1-5 (0-1, 1-3, 0-1)
Skott: 37-33 (12-11, 15-12, 10-10)
Publik: 441
Arboga har ju värvat bra och har av många tippats som lite av en outsider i den här serien. Det märktes det inte mycket av i dag. 1-5 mot Kumla är både förvånande och svagt. Förre VH-backen Martin Modigs, nu i Kumla, svarade för en målgivande passning.

Borlänge-Skövde 4-3 (2-0, 1-1, 1-2
Skott: 38-32 (12-10, 14-10, 12-12)
Publik: 430
3-0 till Borlänge efter halva matchen. Kvitterat till 3-3 sex minuter in i den sista perioden. Men till slut var det ändå hemmalaget som drog det längsta strået. Marcus Anderssons 4-3 efter 52:23 blev matchavgörande. Noterbart ett mål av Henrik Tång och en assist av Adam Rundqvist för Skövde (båda i Vimmerby i fjol).

Grästorp-Lindlöven 2-9 (0-2, 2-3,
Skott: 22-34 (7-10, 10-11, 5-13)
Publik: 454
Återkomsten till Grästorp blev en fullständig mardröm för gamle VH-tränaren Anders Spaaak. Laget kom i underläge med 2-0 efter den första perioden. Tolv minuter in i mittenperioden hade Grästorp både reducerat och kvitterat, men direkt därefter kom raset. Inom loppet av en minut och 35 sekunder gjorde Lindlöven tre mål och gick till 5-2. I den tredje perioden vek GIK ner sig helt. 2-8 och 2-9 kom med sex sekunders mellanrum i slutet av matchen. På onsdag kommer Grästorp till Vimmerby ishall.

Mariestad-Västervik 2-4 (1-0, 1-2, 0-2)
Skott: 22-24 (4-7, 9-11, 9-6)
Publik: 934
När Tony Söderman utökade hemmalagets ledning till 2-0 precis i inledningen av den andra perioden, trodde nog de flesta att BoIS-segern skulle bli ganska klar. Men de av VIK värvade ungtupparna (Romfors, Engsund och Bengtsson) ville annat. Visserligen var det Erik Gustafsson som reducerade till 2-1, men sedan var det VIK:s nya succélina för hela slanten. 2-2 Viktor Romfors (Filiph Engsund), 2-3 Sebastian Bengtsson (Victor Romfors) och 2-4 Victor Romfors (Filiph Engsund och Sebastian Bengtsson). Västerviks andraformation kan bli något alldeles extra den här säsongen.

Tranås-Forshaga 9-4 (4-1, 3-1, 2-2)
Skott: 43-19 (16-7, 12-6, 15-6)
Publik: 958
På förhand talade allt för en säker seger för tippade topplaget Tranås. Och visst blev det kross mot värmlänningarna, som faktiskt ändå hade ledningen med 1-0 en bra bit in i den första perioden. Noterbart att nyförvärvet från Boro, Thobias Josefsson, fick göra karriärens första division 1-mål.