Smått och gott från kvällen

I förrgår blev han spelklar för Vimmerby Hockey. I dag dröjde det sju minuter och 27 sekunder innan han hade gjort 1-0. Nyförvärvet från Åker/Strängnäs, Markus Palmberg, har presenterat sig.

5-2 (-0, 2-2, 2-0) hemma mot Grästorp låter som stabila siffror. 43-23 i skott också, för den delen. Och i ärlighetens namn så var det också det. Visserligen var ställningen 2-2 när halva matchen var spelad, men trots att hemmalagets insats var under all kritik, så upplevdes ändå klasskillnaden rakt igenom hela matchen – från början till slut.

– Vi gör en hyfsad förstaperiod, sedan tycker jag att vi halkar in i deras tempo. Andra perioden var hafsig men visst, vi kommer upp lite i tredje. Över lag så kan vi oerhört mycket bättre, säger VH-forwarden Marcus Palmberg.
Efter en tre månader lång förhandlingsperiod mellan Åker/Strängnäs och Vimmerby blev Palmberg äntligen i går spelklar för sin nya klubb. Det tackade han för genom att hänga in 1-0 efter drygt sju minuters spel.
– Oerhört skönt att få spela. Oerhört skönt att få göra mål. Det är svårt att prestera när motståndarna backar hem, agerar igelkottsförsvar och inte bjuder upp till spel. Men till slut orkar de inte mer.
– Hur som hest. Det här var en skön start på min karriär i Vimmerby – seger och mål.
Palmberg förtjänar gott betyg. Därutöver ska Marcus Evertsson i målet berömmas. Han ställdes visserligen inte på några jätteprov, men agerade ändå säkert då det krävdes.

Tränarna då. Ja, en var nöjd med sin förlust och den andre var missnöjd med sin seger.
Okej, riktigt så var det väl inte riktigt, men ta mej tusan inte långt ifrån.
- Vi gör en riktigt bra bortamatch, tyckte GIK-tränaren Anders Spaak.
- Vi måste prestera mycket bättre än så här, tyckte VH:s Tomas Sandlin.
Och jag kan bara hålla med.

Lite annat:

  • Oskarshamns förstecenter Arsi Piispanen slet av ledbandet i ena knäet i kväll. Han kommer bli borta flera månader och redan under matchen mot Malmö berättade sportchef Roger Jönsson att han hade börjat leta ersättare. Ja, jag vet att vår Jakob Karlsson så klart inte är en tänkt förstecenter i Oskarshamn, men med tanke på succén han gjorde i de fyra matcher han var utlånad, så är det ju inte allt för långsökt att tänka att Jackes namn redan har flugit både en och två gången genom Jönssons huvud.
  • Tjatar om det återigen. Nybros Rickard Palmberg var bara en ynka liten sketen förhandlingsteknisk mesgrej från att skriva på för Vimmerby till den här säsongen. I kväll gjorde han Nybros SAMTLIGA fyra mål i matchen mot KRIF borta (Kallinge-seger med 5-4 efter ot). Suck...
  • Västervik-Arboga 5-2. Emil Georgsson 5+0. Dan Pettersson 0+5. Hahaha… Galet! Säger inget mer. Har sökt Jojje men han vill visst inte svara. Hoppas han kommer över chocken, lyfter luren och ger oss en kunglig kommentar.

  • 793 personer i Vimmerby ishall ikväll. Ledsen att säga det, men det såg ut som 420. Och kändes som 280…
  • 43-23 i skott för Vimmerby, men stabbiga 5-2 i mål. Säsongens två första matcher följer samma trend. Oändligt spel- och skottövertag, men ”bara” tremålssegrar. 
  • Kristianstad-Dalen 8-7. Öppna spjäll!
 
.

Kommentarer
Postat av: VH

793 personer stämmer helt, eftersom det sitter ett räkneverk vid entrén så publiksiffran är fakta och helt rätt. Men man önskar en större hejaklack.

2014-09-26 @ 22:10:42
Postat av: jocke

Nej VH. Du har totalt fel. Det har aldrig funnits några räkneverk i vändkorsen i Vimmerby ishall. Varför tror du att det står folk med sådana handräknare när det är enkronasmatcher. Publiksiffran får man och har alltid fått genom att räkna alla årskort oavsett om dom är på matchen eller inte plus ta ett snitt (ungdomar och vuxnna) på entréintäckterna. Sedan lägger man ihop dom. Så har man alltid räknat.

2014-09-27 @ 22:06:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0