"Vi lägger för lite energi på skitgöra"

Seriepremiären är avklarad och det slutade alltså med en stabil 6-3-seger borta mot Surahammar. Spelmässigt var Vimmerby överlägset hemmalaget, men tränare Tomas Sandlin kräver mer än så här av sitt lag.

– Ja, det här var inte direkt någon av våra starkaste insatser. Dock en säker seger och tre sköna poäng in på kontot, men jag vill att vi ska spela betydligt bättre hockey än så här, säger han

– När vi känner att vi är bättre än motståndarna så har vi en tendens att spela alldeles för bekvämt. Vi gör helt enkelt inte grovjobbet - lägger för lite energi på skitgöra men däremot full energi på det vi tycker är roligt, menar Sandlin.

Surahammar var en ny bekantskap för Vimmerby Hockey och de visade sig praktisera en ganska destruktiv hockey. Man spelade någon form av igelkottsförsvar, ägnade sig väldigt mycket åt att lyfta puckar ur egen zon och försökte även spela fysiskt på VH-spelarna.

– Allt som oftast kom de för sent in i situationerna, så deras tacklingsförsök blev istället farliga. Både Jakob Karlsson och Carl Ackered lämnade matchen med inte så vackra blessyrer.

– Vi har svårt att få spelet att stämma mot på papperet svagare lag. Vi vill ju spela hockey och tyvärr blir killarna irriterade när vi möter lag som bara vill förstöra. Men vi kommer bli bättre på det också.

– Samtidigt ska man veta att det inte är så jäkla enkelt att möta ett lag som Surahammar i en premiär på bortaplan. Därför ska vi glädjas åt att vi tar tre sköna poäng trots att det finns mycket mer att plocka ut ur i stort sett alla spelare. De enda som jag tycker kom upp i bra nivå ikväll var Rasmus Davidson och Andreas Rundgren. De förtjänar beröm, avslutar Tomas Sandlin.

.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0