Tobbe Jonsson klar för ännu en säsong

I dag blev det klart att en av Vimmerby Hockeys nyckelspelare, den allsvenskt meriterade backen Tobias Jonsson, förlänger kontraktet.
Efter juniortiden i HV71 och den allsvenska säsongen i Oskarshamn återvände Jonsson till Vimmerby 2012 och kommer nu göra sin fjärde raka säsong med moderklubben.

 

– Trots att Tobbe ”bara” är 24 år står han för mycket av rutinen och stabiliteten i vårt lag. En mycket viktig pusselbit i vårt lagbygge. Dessutom tror jag att han fortfarande har sina bästa hockeyår framför sig, säger Andreas Malmunger i Vimmerby Hockeys sportgrupp.
– För första gången på flera år är Tobbe nu helt frisk under försäsongen och han tränar hårdare än någonsin. Han avslutade förra säsongen strålande och jag både hoppas och tror att han kommer inleda den här säsongen där han avslutade den förra.

 

För Tobias själv var det inte helt givet med en förlängning med moderklubben:
– Sportsligt har Vimmerby hela tiden varit mitt förstaval. Ett tag var jag dock inne på att börja plugga i Jönköping, så då var HC Dalen lite på tapeten. Jag bestämde mig dock för distansstudier och det känns riktigt skönt nu.
– Vimmerby känns väldigt spännande till kommande säsong. Jag tror att hela föreningen får den kickstart, med ny organisation och nytt blod in, som den behöver,
– Det är trist att det blev en halvt misslyckad säsong i fjol, men samtidigt kan jag säga att vi är många som är mer taggade än någonsin, avslutar Tobias Jonsson.

Vimmerby har nu 13 spelare kontrakterade inför säsongen 2015/2016.

 

Klara kontraktsförlängningar:
Emil Wahlberg, Jim Nordh, Eric Karlsson, Simon Dahl, Pelle Ström, Jacob Isaksson, Marcus Evertsson, Andreas Rundgren och Tobias Jonsson

 

Klara nyförvärv:
Alexander Andersson, Haninge (b)
Hampus Harlestam, Hammarby (c)
Oscar Josefsson, Nässjö (f), try out
Linus Lundin, Hammarby (mv)


.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0