Och där smällde VH:s play off-dörr igen!

Kabooom!!!!!!
Hörde du smällen av play off-dörren som slog igen?
För så är det. Hur optimistisk man än är, så är det nu givet att Vimmerby inte kommer hämta in åtta poäng och en evighet av målskillnad på Tingsryd på de sista tre matcherna.

3-4 mot Kristianstad i kväll. En match och ett resultat som var ganska symptomatiskt för den här säsongen och för den här Allettan. I 19 minuter och 30 sekunder hade Vimmerby total kontroll över matchen och laget gjorde sin kanske bästa period sedan en bra bit innan nyår. 2-0 (Niklas Svensson och Sebastian Nilsson) stod det på tavlan, det var bud på mer och VH spelade just då - 19.30 in i perioden - dessutom med en man mer på banan.

Men... Vimmerby Hockey och numerära överlägen har varit en sorglig kombination den här säsongen. Knappt 20% i grundserien och drygt 20% i Allettan duger inte. Och som det såg ut i dag...?
- Jag kan bara hålla med. Vi tränar mycket pp, men under match så blir det inte alls så som vi har sagt. Det måste vara någon mental grej. Jag kan lova dig att det är lika frustrerande att stå i båset som det är att sitta på läktaren, säger VH-tränaren Tomas Sandlin.
Därför kom självklart Kristianstads reducering just exakt i detta power play. VH-backen Niklas Pavel hade pucken under total kontroll i egen zon (i numerärt överläge alltså), men drog seklets indianare tvärs genom egen zon, rakt till KIK:s Emil Sandin, som tackade genom att hänga in reduceringspucken med 19 sekunder kvar av perioden.

- Jag tycker att vi gör en fantastiskt bra period. Tyvärr blir ett par misstag i slutet av den första perioden och i inledningen av den andra perioden avgörande för matchen, säger VH-tränaren Tomas Sandlin.

För även Kristianstads kvittering, endast 44 sekunder in i den andra perioden, var en delikat bjudning av Vimmerby. Tyvärr var det återigen Niklas Pavel (inget ont om honom, för han var helt okej i övrigt, men jag kan ju inte ljuga) som stökade till det med pucken under kontroll i egen zon. En omöjligt svår passning till Eric Karlsson letade sig fram till gästernas Simon Stark, som tog emot och gjorde mål. 2-3 kom sedan i mitten av perioden och 2-4 bara minuterna senare. På mindre en en kvart gick alltså Kristianstad från utspelade till dominanta, samt från 2-0 till 2-4. Osannolikt om du hade frågat mig i slutet av den första perioden.

- Efter deras 2-2 viker vi ner oss och vår prestation i den andra periodern är under all kritik, Vi spelar svårt, krånglar till det och blir oroliga. Vi kliver helt ifrån vår game plan och gör precis så som vi har sagt att vi INTE ska göra, menar Sandlin

Nåväl. Vimmerby bjöds in i matchen tidigt i den tredje perioden. KIK-keepern, Oskar Sehlstedt, (duktige Joakim Strandberg lämnade målet efter den första perioden) fick en mardrömsinledning på den tredje perioden, då en av hans "lagkamrater" riktigt elegant styrde in Jesper Danielssons passning redan efter två minuter.
Men närmare än så kom inte Vimmerby, även om man gjorde en bättre period än den andra. VH fick två lägen att spela 5 mot 4 i slutperioden (mot KIK:s enda) men det var aldrig riktigt nära. 3-4 slutade matchen och i exakt samma tillfälle som matchen slutade, slutade också Vimmerby Hockeys säsong. Sorgligt, men sant.

- Vi är åtta poäng bakom Kristianstad och det är nio poäng kvar att spela om. Givetvis är våra chanser mikroskopiska, men så länge den finns där ska vi försöka ta den. Framför allt ska vi se till att avsluta säsongen snyggt, avslutar Tomas Sandlin.

I övrigt då? Jo, Västervik tog en pinne borta mot Tingsryd (2-1 efter straffar) och seriefavoriten TAIF har det fortfarande tungt (femte plats och "bara" tre segrar efter ordinarie tid på elva spelade matcher). Tranås tog en galet viktig seger borta mot Skövde och Troja slog serieledande Pantern efter straffar.

Kontentan av detta är väl att man inte behöver vara rädd för att drabbas av gamnacke om man sticker ut halsen och säger att Pantern nu kommer ro hem seriesegern och därmed vara klart för Kvalserien? Laget måste ta ytterligare två ynka poäng på de tre avslutande matcherna och det är väl inte otroligt att de kommer redan på söndag, då man tar emot Västervik hemma.

Västervik ja? De ligger trea på 18 poäng. Tvåan Troja har 20 och båda dessa lag kommer självklart knipa varsin plats i play off. Kristianstad och Tingsryd parkerar på 17 poäng och har fyra pinnar ner till Tranås under strecket. Jag är ganska säker på att Tingsryd kniper en av platserna. I nästa omgång spelas dock en galet intressant match i Tranås, då hemmalaget (13 poäng) tar emot Kristianstad. Seger där för TAIF så kommer det bara skilja en poäng lagen emellan i kampen om den sista play off-platsen.

Det är ju inte läge att i denna stund summera Vimmerby Hockeys säsong. Men jag tror att det, tillsammans med lite spännande infallsvinklar och tankar inför nästa säsong, kommer i morgon.

Just det. Måste avsluta med spelarberöm efter kvällens match. Jag stannar vid två spelare. Markus Palmberg - riktigt bra. Jag hoppas att den nya sportgruppen på allvar stämmmer av hans vilja att vara kvar i Vimmerby även nästa säsong. Överlägset bäst i kväll dock Andreas Rundgren. Energi, inställning, frenesi och kvalitet. Kul att se honom tillbaka efter några tunga matcher!

God natt!


.

Kommentarer
Postat av: sten

funkar alt som det ska så välkomna ,hit till yjusthallen o se VIK möjligheter till vidare kval mot allsvenskan . Bra kämpat i vh ,trots så många skador och massa strul i truppen .

2015-02-05 @ 10:46:38
Postat av: Lasse

Med tanke på allt stul som varit i VH den här säsongen tycker jag allt att det är en ok säsong trots allt. 4/5 delar försvann ju till HA och en omotiverad Dahl tar time out när det återstår 5 matcher(kan väl tycka att han kunde bitit ihop för lagets skull).Men det är ju inte hela sanningen för spelet har ju svajat ganska ordentligt vissa matcher.Senast i går då man skänkte bort tre poäng till KIK.Hoppas att nya sportchefen/ sport gruppen tar tag i alla bitar när alla serier är slut och kan formera en ny och slagkraftig trupp till nästa säsong.Allt sett och skrivet med en amatörs ögon. Tack och hej för mej.

2015-02-05 @ 11:38:26
Postat av: Lasse

Menar såklart 4/5 delar av första linan .

2015-02-05 @ 14:28:23
Postat av: Vikare

Tjena Micke,Orkar du lägga nån energi i att svara om du vet vilka lagen 2-5 får möta i playoff?
Vet att 1an (Pantern) går direkt till kvalserien men hur funkar det för övriga?

Svar: Så här ser det ut i PO1:
2:an A1 södra - 2:an Forts västra
3:an A1 södra - 2:an Forts södra
4:an A1 södra - 1:an Forts västra
5:an A1 södra - 1:an Forts södra
Misstänker att lagen gärna undviker plats 3 och 5 (möte mot KRIF eller Helsingborg)?
vhbloggen.blogg.se

2015-02-05 @ 16:32:02
Postat av: H

Någon som vet vilka spelare som har kontakt över nästa säsong, förutom Wahlberg, och om det är några nya signaturer på gång?

2015-02-06 @ 10:56:17
Postat av: Roger M

Risken är väldigt stor att det blir spelarflykt. Den nya sportkommitten måste redan nu gå ut med vilka man är och vilken målsättning man har med nästa säsong. Ju längre man väntar desto större risk för spelarflykt. Ingen vill vara kvar i ett lag med en looserstämpel. Man kan lätt undvika detta genom att snabbt kontraktera upp nyckelspelarna och visa upp en tydlig målinriktning inför nästa säsong. Förhoppningsvis har man lärt sig något av konsekvenserna att ta in spelare med out-klausuler där de kan lämna utan ersättning mitt under säsongen. Deklarera en policy att i VH stannar man HELA säsongen eller blir utlöst mot en hög ersättning så att man har råd att ersätta spelare. Det sistnämda är ett dåligt alternativ då man slår sönder gruppen som tar tid att bygga upp.
Som sponsor skulle jag kräva detta av föreningen om jag skulle gå in med pengar. Rätta den sportliga målsättningen därefter istället.
Jag vore väldigt glad och tacksam om föreningen kunde gå ut med info. Det är väldigt tyst. Den enda infon man får som utomsocknes är via denna eminenta blogg.

Svar: Roger: Jag kan lova dig att det kommer. Innevarande säsong är inte slut än, men jag kan lugna dig med att den nya sportgruppen under en ganska lång tid har arbetat väldigt aktivt. Dock finns det skäl till att detta arbete inte ännu är officiellt. Men - mycket kommer även offentliggöras inom kort.
vhbloggen.blogg.se

2015-02-06 @ 17:29:46
Postat av: Anonym

9poäng att spela om inget är klart :)

2015-02-06 @ 18:49:39
Postat av: VH fan

Roger M looserstämpel ? Vimmerby har väl vunnit mycket under säsongen och gått till allettan vilket är riktigt bra prestation för en så liten förening som VH nu är positivt som gäller VH är mycket populär klubb att spela i och vill inte spelare vara kvar så är det Bara att skicka iväg dom. Det kommer nya som vill hit.

2015-02-07 @ 16:35:36
Postat av: Roger M

VH-Fan. Jag delar helt din uppfattning att det är en stark prestation att gå till Allettan flera år i rad. Dessutom med flera egna produkter än de flesta andra jämförbara klubbar så jag vill inte på något sätt säga att VH har en looserstämpel på sig efter dessa sportsliga prestationer. Man kan dock inte blunda för den turbulens som varit i klubben sedan Jakob Carlsson försvann. Fullt normalt att man tappar någon spelare som har en out-klausul men när det blir 4 stycket inom loppet av några veckor börjar man ju undra hur det är ställt. När dessutom alla skriverier om festande innan matcher mm rullas upp flera gånger får i alla fall jag som inte har insyn i föreningen lite kalla kårar. Vissa spelare tar tydligen inte föreningens sportsliga målsättning på något större allvar. Jag vill igen säga att jag inte vet vad som är sant men jag börjar undra. Jag har dessutom hört från spelare i andra klubbar att, citat: -"Det är tur att man inte spelar i den klubben".
Jag tror också att många vill spela i VH men att VH kan välja och vraka bland etablerade division 1 spelare tror jag inte en sekund på. De spelare som satsar och vill utvecklas måste veta att föreningen och alla övriga i laget har samma syn på satsningen om de ska vilja gå till klubben. De ska dessutom passa in i gruppen på ett bra sätt.
Anledningen till mitt inlägg var endast att från min horisont ge en signal att man måste ut med information från föreningens sida om vart man står och vart man vill. På så sätt dödar man alla spekulationer och är med i Silly Season från början. Det har redan börjat ryckas i spelare från de klubbar vars säsong är över nästa helg och tyvärr hör VH dit. Gör man detta rätt kommer man ut mycket starkare till nästa säsong vilket jag både tror och hoppas på. Svaret från bloggen på mitt tidigare inlägg känns ju väldigt bra så jag ser med tillförsikt fram emot lite nyheter när man gör bedömningen att de kan släppas.

2015-02-07 @ 22:50:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0