Skönt att slippa vara nervös!

Det mest meningslösa derbyt någonsin? Eller den värsta nagelbitaren i mannaminne? Ja, det beror nog på vem du frågar. Klart är i alla fall att det är två sidor med helt olika syn på och förutsättning inför allettanfajten mellan Västervik och Vimmerby i kväll. VIK-fansen näst intill kräver tre poäng, men fasar för att traditionens makt ska vara stor. För faktum är att VIK inte har tagit någon trepoängare på de seanste åtta mötena mot Vimmerby Hockey. Och för att skaffa sig ett riktigt bra utgångsläge inför kommande helgs sista omgång, så är nog tre poäng att rekommendera i kväll.
Vimmerby Hockey då? Ja, laget har inget att spela för, men räkna med att det finns många i laget som är sugna på att försöka sätta käppar i hjulet för värste antagonistens vidare äventyr mot Allsvenskan.

4-1 till Vimmerby, over time-seger för VIK och straffseger för Vimmerby. 6-3 i poäng till Vimmerby i de tidigare derbymatcherna den här säsongen, och det är just detta som är den största motivatorn för Vimmerbys tränare Tomas Sandlin i kväll - att vinna den "interna" poängfajten lagen emellan över säsongen.

- Jag vet ju hur mycket matchen betyder för Västervik, men ingen ska tro att vi inte kommer motiverade till ett derby.
- Det har varit mycket snack om att vi ska tända till extra för att kunna förstöra och jävlas med Västervik, men så funkar i alla fall inte jag. Jag vill vinna matcher och speciellt vinna derbyn, men vi har inte fokus på motståndarens situation, menar Sandlin.


Förutom två ändringar kommer Vimmerby till spel med samma lag som förlorade med 5-4 borta mot Tingsryd i söndags. Backen Jesper Söderholm är tillbaka, medan målvakten Calle Brattenbergers skadade menisk stoppar honom från spel.
- Sannolikt är Calles säsong över. Vi har dock en bra ersättare i Marcus Evertsson och till dagens match var det ändå tänkt att han skulle vakta kassen, berättar Tomas Sandlin.

Vimmerby mönstrar fyra femmor, men Sandlin lär köra runt på tre linor plus matcha in Jesper Söderholm, Jacob Isaksson och Rasmus Davidsson från den fjärde.

 

Vimmerbys lag i kväll:

 

Målvakt:
Marcus Evertsson

Förstafemma:
Emil Wahlberg – Jacob Spångberg
Niklas Strid – Niklas Svensson – Markus Palmberg

Andrafemma:

Niklas Pavel – Dean Moore
Jesper Danielsson - Eric Karlsson – Andreas Rundgren

Tredjefemma:

Tobias Jonsson – Pelle Ström
Björn Jonason – Jeff Smith – Sebastian Nilsson

Fjärdefemma
Jacob Isaksson – Jesper Söderholm
Anton Proos – Rasmus Davidsson – Anton Carlsson.

 

Extramålvakt:

Max Pettersson

Omgångens övriga matcher:
Skövde-Tingsryd
Tranås-Pantern
Kristianstad-Troja/Ljungby


Man kan ju misstänka att det sitter och hålls en hel del Västervikstummar för åtminstone Pantern i kväll? För mitt i all nervositet så är det ju faktiskt så att om VIK, Kristianstad och Pantern vinner sina matcher, så är det redan avgjort vilka fyra lag (2:an-5:an i serien) som kommer att få spela play off. Då är det bara inbördes placeringar, vilket avgör kommande motståndare i play off 1, som står på spel i den sista omgången av Allettan på söndag.

 
Nedsläpp klockan 19.00. Och faktiskt känns det ganska skönt att för en gång skull kunna se ett derby mellan Västervik och Vimmerby utan att bryta ihop av nervositet. Nu kan man istället njuta av att det är "den andra sidan" som lider alla helvetets kval så här innan match.

Vad ska vi tro då? Jo, så här: I min värld är matchinledningen helt avgörande. Om VIK rivstartar och får in ett par kassar tidigt, så kan det rinna i väg och bli hur mycket som helst. Då tror jag inte att Vimmerby orkar mobilisera någon vilja. Om det däremot skulle vara så att VH håller hemmalaget stången, så kommer den mentala biten av spela en allt större roll ju längre matchen går. Och utan att mena något illa, så har ju Västervik vid ett flertal tillfällen tidigare haft den fula ovanan att agera ganska blekt när det har gällt som mest. 
För närvarande är Västervik ett klart bättre och mer balanserat hockeylag än vad Vimmerby är. Men sådana här matcher består till stor del av så mycket annat än skills på isen, och det ska bli väldigt intressant att se hur VIK hanterar det.

Jag har tippat antingen 8-1 till Västervik eller uddamålsseger till VH, så jag får väl stå fast vid det.


Nu kör vi!

.


Kommentarer
Postat av: Anton

...men om Troja vinner har ju Tranås fortfarande häng på Kristianstad. Antar att du menade Kristianstad seger!

2015-02-11 @ 17:27:48
Postat av: Supporter

Hej bloggen !

TACK för att denna blogg finns :) mycket bra och enda stället det går att hitta laguppställningen.. Vimmerby hockeys hemsida är under all kritik och total avsaknad av information !

FORZA VH !

2015-02-11 @ 17:33:21
Postat av: Jim

Skräll att Ström är inne på båda målen.. Han borde bänkas.. Allt går förbi han..

2015-02-11 @ 21:21:58
Postat av: jocke

Det är vi som är storebror!

2015-02-12 @ 08:12:27
Postat av: sten

Så gott nu är vik med i rejset mot alls kval o hedbladh pågång ,jädrans bra jobbat i vik o lycka till mot tröja på lö.Hoppas Västervik kommun hänger på och förstår vad bra reklam grabbarna gör för stan. Kanske dags för lite renovering av hallen ,tillbygga.Det gäller nu att kommun rider på vågen av framgång med vik hockey.

2015-02-12 @ 13:22:56
Postat av: Karl

VIK-Vimmerby visade upp en sällan skådad utspelning. Jag vet inte när jag senast såg en så total dominans. Att bloggaren inte fick rätt i sitt tips (8-1) var enbart den duktige Vimmerbymålvaktens förtjänst.
Som sagt, rangordningen är återställd, utan tvekan.

2015-02-12 @ 13:35:00
Postat av: ÅSA

Matchen mot Troja är väl förfan på söndag? Snackas om lördag i interjuver & bloggar, vad har jag missat?

2015-02-12 @ 14:41:48
Postat av: VH

Sten. Håll dig till något VIK-forum istället.

Karl. Vad vet du om nästa säsong? Kan vara en tillfällighet. Just saying...

2015-02-12 @ 23:14:29
Postat av: Karl

Jag vet inte ett dyft om nästa säsong eller om säsongen efter den eller säsongen om fem år. Jag nöjer mig med att hålla mig till nuläget. Så vitt jag kan förstå vet inte du heller så mycket om framtiden, eller? Kanske ramlar Vimmerby ur ettan, vem vet...

2015-02-13 @ 11:22:18
Postat av: VH

Karl. Säger bara att det är för tidigt att dra slutsatsen om ett maktskifte mellan klubbarna, efter bara en säsong där den ena går bättre än den andra. Det säger ingenting. Sådant ser man över tid.
Vet du hur det ser ut i VIK till kommande säsong. Halva truppen kanske försvinner?
Och jo, jag vet en del...det kommer visa sig.

2015-02-13 @ 14:25:04
Postat av: Frågvise Fredrik

Någon som vet vem VH:s nyförvärv är? Roland Johannisson?

2015-02-13 @ 15:43:26
Postat av: Karl

"Vet du hur det ser ut i VIK till kommande säsong. " Sa jag inte att jag inte vet något om framtiden. Spåkulor får ni stirra på i Vimmerby om det roar er. Om halva VIK-truppen försvinner kommer säkert inte VIK att spela med 12 spelare nästa säsong. Det är nog ett rimligt antagande i alla fall. Tills vidare håller jag mig till denna säsong. Den är ju inte över än - för oss i Västervik vill säga. Du själv får väl ägna dig åt gissningslekar så länge. Bye!

2015-02-13 @ 21:08:34
Postat av: vik

Har bloggen också tagit semester?

2015-02-13 @ 21:33:55
Postat av: tjo

Varför skall VIK kallas västervik hockey, när all presentation nästan är obefintlig gentemot deras egen organisation av egna produkter. Detta håller inte i långa loppet.

2015-02-14 @ 01:47:06
Postat av: Vh

Haha, kul att läsa kommentarer från vik supportrar. Nu helt plötsligt när VH tappat många riktigt bra lirare så är vik världens bästa lag! Man hörde inte så mycket ifrån er när Jacke o co lirade.. konstigt dedär! Enda riktiga bra laget som gästat tigerkulan är Pantern. Vik har gjort det bra absolut, men har inget att hämta i ett ev allsvenskt kval!

2015-02-14 @ 15:39:14
Postat av: kanske

Vh vad vet du om vik inte har någonting i kvalet å göra.kanske blir du knäpt på näsan som alla andra super duktiga vetade .ett tips var ödmjuk 👍

2015-02-15 @ 08:16:51
Postat av: Karl

Hur länge skall ni i Vimmerby hålla på och tjata om att ni tappat spelare. Ni har ju fått nya!!! VIK har också tappat spelare, och värvat nya. Håller ni på att grundlägga en ny religion - jakobkarlssonianismen? Det är väl ditåt man vänder sig när verkligheten inte artar sig som man vill. Fast visst är det pinsamt.

Om Pantern är det enda bra laget som gästat Vimmerby - hur dåliga är då inte Vimmerby, som slutar sist i AE? Men, javisstja, ni har ju tappat spelare...

Naturligtvis är det ingen som tror att VIK ska gå upp i någon allsvenska. Men det är kul med en lite längre säsong och det blir en hel del sköna inkomster fram mot ett eventuellt kval, eller hur? Det innebär att VIK kommer ännu starkare till nästa säsong och att Vimmerby kommer att distanseras ännu mer. DET ser vi fram emot.

2015-02-15 @ 10:29:50
Postat av: Supporter VH

Har inte VIK en egen blogg eller?

2015-02-15 @ 13:24:08
Postat av: Karl

> tjo
"Varför skall VIK kallas västervik hockey, när all presentation nästan är obefintlig gentemot deras egen organisation av egna produkter." Det tog en stund innan jag begrep vad sjutton du menar här (det finns något som heter meningsbyggnad, vet du). Kunde du inte komma på något annat? Vimmerbys satsning på egna produkter har ju gått sådär, kan man tycka. Men fortsätt på den vägen, ända ner i div II.

2015-02-15 @ 18:31:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0