Dagens TAIF-drabbning högintressant för VH

Tre oerhört viktiga matcher i den södra Allettan i går. Och en minst lika intressant i eftermiddag. I och med TAIF-drabbingen, Tranås AIF mot Tingsryds AIF, kompletteras den sjunde omgången och därefter kan vi göra bokslut för den första halvan av serien.

Inför dagens heta drabbning i Tranås parkerar förhandsfavoriten Tingsryd näst sist i tabellen och har, liksom Vimmerby, "bara" sex inspelade poäng. Och vem hade kunnat tro att Tingsryd på sex matcher bara skulle mäkta med en trepoängare? Tranås däremot har överraskat positivt och är det lag som, med sina nio poäng, för närvarande innehar den femte och sista play off-platsen.

Vad har då eftermiddagens match för betydelse för Vimmerbys kommande chanser? Ska vi hellre se att Tranås hoppar iväg i tabellen eller är det bättre om Tingsryd kniper segern och gör så att det tajtar ihop sig kring strecket? Definitivt facit har vi självklart inte förrän efter seriens slut, men jag tror ändå att det förstnämnda är att föredra. Hur som helst så kommer det, nu när serien vänder, vara så att de sju lagen från plats två till åtta trängs inom en marginal om sex poäng. Sedan har jag faktiskt hellre lag som Västervik, Skövde och Tingsryd att tampas med om den sista play off-platsen, än Tranås.

Varför? Jag säger absolut inte att dessa är sämre som lag - det bevisade väl om inte annat Västervik i går, men som det återstående spelschemat ser ut, så tror jag ändå på större möjlighet för oss ifall Tranås vinner i dag. I den andra rundan har vi Tranås på bortaplan, och hur statistiken för Vimmerby ser ut där kan vi ju tala tyst om. Då är det nog mer sannolikt att skrälla borta mot ett Tingsryd, som hittills har sett ganska mediokert och krampaktigt ut.
Lägg därtill att Allettan, för vår del, avslutas med bortamatch mot Västervik samt hemmamatch mot Skövde. Rent hypotetiskt skulle allt kunna avgöras i dessa två matcher och i båda har vi ju statistiken med oss och kan gå in med en skön känsla.

Dock - vi ska ju göra vårt och ta oss dit också. Men faktum är att resan mot en ljusare Alletta faktiskt kan ta sina första trevande steg redan i eftermiddag.
 
Om du är sugen på att se matchen mellan Tranås och Tingsryd så gör du det via TAIF-TV:s eminenta webbsänding. Klicka här.

 
.
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Morpheus

Dream on... Vimmerby är inget Topp 5-lag. Ni spelar inte med hockeyklubbor utan med halmstrån numer.

2015-01-18 @ 13:22:41
Postat av: Erik

Djup och insiktsfull analys Morpheus. Vilja två lag förutom Vimmerby tyckereducerade också ska ge upp säsongen och lägga sig ner och dö med sju omgångar kvar? Tomte!

2015-01-18 @ 13:50:30
Postat av: Morpheus

Det var ingen analys alls. Bara ett krasst konstaterande. Som jag ser det finns det inget annat lag i dagsläget som är så helt off som V-by.

2015-01-18 @ 17:12:31
Postat av: Svanås

Tranås har nog sprattlat klart nu. Tänkte väl det. Sämsta truppen i serien som jag ser det.

2015-01-19 @ 07:48:03
Postat av: Anonym

Bussresa till Tranås??!?!

Svar: Vet faktiskt inte. Vi får väl pejla intresset via FB iaf.
vhbloggen.blogg.se

2015-01-19 @ 14:49:08
Postat av: vh

Självklart var det fel av oss att vara i den miljön så pass sent dagen innan match och vi accepterar klubbens beslut att stänga av oss. Vi förstår att klubben måste agera och markera att det inte är okej. Vi har varit omdömeslösa sager Niklas Svensson

2015-01-20 @ 13:26:12
Postat av: LS

Fy fan va trött man blir! Den här säsongen som kunde ha blivit så så sååååå mycket bättre!!!!!

2015-01-20 @ 17:49:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0