En nyslipad motorsågskedja kapar mina fotknölar!

Bland alla experter med facit i hand, ska jag här försöka göra min enkla och ljusa röst hörd.

Vimmerby Hockey vann den på förhand så tuffa bortamatchen mot Kristianstad med 2-0. Ja, i tredje perioden alltså. Dessförinnan hade hemmalaget gjort 8-1 under de två första perioderna. 8-3 (5-0, 3-1, 0-2) slutade det. Pheew... Pinsamt, faktsikt. Oavsett hur jämn matchen var.

Det finns många sorgliga och märkliga moment/fakta i den här matchen:

1) Efter 03.21 var ställningen 2-0.
2) Efter 09.20 var ställningen 4-0.
3) Efter drygt halva matchen var ställningen 7-1.
4) Vimmerby vann skotten med 40-39.

Och det mest komiska av allt då? Vimmerbys tre mål gjordes av Niklas Svensson (2) och Dean Moore (1). Ja precis - de två spelare som i dag gjorde sin första match efter avstängningen och som fram tills idag inte har varit vatten värda. Tydligen funkar det att vila sig i form i fem dagar?

Hade egentligen tänkt börja med att dissa mig själv, men glömde det. Så det kommer nu. Jag ber om ursäkt för att jag ens orkade vara så entusiastisk och positiv att jag trodde på en skräll mot starka seriesegraren från den södra serien. Bättre att jag skriver det själv, så slipper ni. Håller just nu på att slipa kedjan på motorsågen, så att jag snabbt och effektivt kan kapa mig själv efter fotknölarna. Bättre det än att utsätta laget som man älskar för samma sak.

I övrigt i kväll då? Ja, klasslaget Tingsryd fortsätter sin kräftgång. Med en stor portion tur lyckades man få med sig en pinne från Västervik. 7-6 slutade den galna matchen i Västervik, efter det att firma Hedblad och Georgsson hade lekstuga framför TAIF:s mål i overtime. Riktigt snyggt.

I övrigt var det är en oerhört svängig match. Halvvägs in i den ledde TAIF med 3-1. Fem minuter senare hade VIK gjort tre mål och ledde med 4-3. Den ledningen utökade sedan hemalaget i den tredje perioden, innan TAIF genom tre mål på mindre än åtta minuter hade vänt till 6-5.

Den välförtjänta kvitteringen kom sedan av Jimmie Jansson (tror det var hans första mål i VIK-tröjan) med 47 sekunder kvar och drygt tre minuter in i förlängningen avgjorde så hemmalaget.

Kvällens resultat, som enbart innehöll hemmasegrar (i övrigt Tranås-Skövde 3-1 och Pantern-Troja 4-1), gör att tabellen börjar spricka upp. Vimmerby ligger sist på sin enda poäng och nu är det ett måste att plocka sex poäng på de båda kommande hemmamatcherna (Tingsryd på lördag och Västervik på onsdag). TAIF och VIK är för övrigt de båda lag som just nu slåss om den femte och sista platsen i Allettan, som innebär vidare kval mot Allsvenskan – VIK har sex poäng och Tingsryd fyra.
Pantern, som är det överlägset bästa lag vi har mött i år, toppar tabellen på elva poäng och Kristianstad är tvåa på nio. De båda jättefavoriterna i serien har fått en tuff start. Tingsryd ligger alltså sexa och Troja ligger fyra.

Vimmerby Hockeys tränare, Tomas Sandlin, var självklart allt annat än nöjd med kvällen.
– Det här var en oerhört märklig match. Självklart kan man inte snacka bort 8-3, men i den första perioden var Kristianstad galet kliniska. Allt de sköt på gick in – och det utan att Calle i vårt mål gjorde några misstag. Det gick väldigt fort. Jag tror att det var så att deras tre första skott, samt det femte, satt.
– Med tanke på det vi har gått igenom den senaste tiden, så var det kanske inte just den starten vi behövde. Samtidigt är det så att vi inte gör det jobb vi ska – speciellt inte defensivt.
 Jag såg att matchen mellan Västervik och Tingsryd slutade 6-6 efter full tid. Det kanske låter dumt att säga när man har förlorat med fem mål, men med normal utdelning så hade det kunnat bli några sådana siffror i den här matchen också, avslutar Sandlin.

För Vimmerby Hockey väntar nu två oerhört viktiga hemmamatcher. Tingsryd hemma på lördag och Västervik hemma på onsdag. Två segrar där så…