Dags för J20 att kvala sig till eliten

Nu är det dags att ladda upp inför Vimmerby Hockeys framgångsrika juniorlags kvalserie till J20 Elit. Tre lag (Vimmerby, Tranås och Bäcken), fyra matcher och seriesegraren tar klivet upp.

En match är redan spelad i gruppen. Den spelades i tisdags och slutade med 1-0-seger för Bäcken hemma mot Tranås. Dessa båda lag kommer till Kvalserien från Juniorettan (motsvarande Allettan för seniorer), en serie som Tranås vann och där Bäcken slutade fyra. Vimmerby kvalificerade sig för Kvalserien genom att vinna J20 division 1 vår.

På lördag och på måndag spelar VH sina första två matcher – och båda på hemmaplan. Lördag 14 mars kl 14.00 är det dags för VH-Bäcken och på måndag 16 mars kl 19.00 väntar Tranås hemma. Segrar där och våra killar skaffar sig ett guldläge inför fortsättningen (onsdag, 18 mars, borta mot Tranås och sedan nästa lördag, 21 mars, mot Bäcken).
Till skillnad från i grundserien är det inte tillåtet att använda sig av några överåriga spelare i Kvalseriens matcher.

Vimmerbys J20 tränas av Andreas Malmunger. Så här går hans tankar inför det annalkande kvalet:
– Självklart går vi in för att vinna samtliga matcher. Tranås och Bäcken är två riktigt bra lag som kanske har större bredd än vad vi har, men i våra bästa stunder kan vi slå precis vilket lag som helst.
– Att vi har tagit oss ända till Kvalserien är ett kvitto på att killarna har gjort det riktigt bra, både på träning och i matcher, under året.
Om Vimmerby skulle vinna Kvalserien väntar i så fall spel i J20 Elit nästa säsong, mot motstånd som exempelvis Oskarshamn, Vita Hästen, Troja/Ljungby och Mariestad.
– Det är självklart en jätteomställning om det skulle bli så. Men nu har vi bara fokus på det kommande kvalet, avslutar Malmunger.

.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0